{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer ga je voor het eerst..

Afbeelding blog 'Wanneer ga je voor het eerst..'

“Hebben jullie nog niet gezoend?!”

“Eh, nee.”

“Vind je hem niet leuk dan?”

“Jawel.”

“Waarom nog niet gezoend dan?”

“Ik wil rustig aan doen. Niet weer halsoverkop me ergens instorten.”

“Het is maar een zoen.”

Ja, en toch ben ik terughoudend. Ik heb genoeg kikkers gekust. De één zegt, “pas op de derde date zoenen hoor!” En de ander vindt dat dit prima op de eerste date al kan. En er is geen goed of fout. Ik volg gewoon mijn gevoel hierin. Ik zal niet het initiatief nemen, daar voel ik me gewoon niet prettig bij. Ik begon me door dit gesprek wel af te vragen wat tegenwoordig “de norm” is. In de tijd van mijn grootmoeder waren er allemaal ongeschreven regels, de man moest ook eerst bij de ouders van de vrouw toestemming vragen om haar mee uit te mogen nemen. Dat is in onze huidige cultuur niet meer. (In andere culturen komt dit nog wel voor, maar daar heb ik het nu niet over ;-)) Maar wat dan wel? Wanneer doe je wat en wanneer spreek je van een relatie?

Voor het eerst voel ik geen haast. Lekker rustig aan, genieten, alles op z’n tijd.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je