{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom praat hij nog niet?

Bijna 3 en nog steeds praat hij slecht.

Afbeelding blog 'Waarom praat hij nog niet?'

Onze zoon wordt binnenkort 3 jaar en ondanks dat hij veel kan. Praten lukt hem nog niet, papa, mama en opa, oma komt er wel uit. Maar zijn eigen naam lukt hem niet. Wel komen er steeds meer woordjes, maar als ik kinderen uit zijn peuterklas zie, die praten gewoon voluit. Van de ene kant maak ik me zorgen, maar aan de andere kant denk ik, hij is daar gewoon niet zo snel mee.

Het consultatiebureau wou toen hij 2,5 was dat hij '2 woord zinnen' kon, dat lukte hem toen net. Nu ben ik zo wie zo niet zo'n fan van het consultatiebureau, maar die vinden straks als hij 3 jaar is natuurlijk weer dat hij te weinig praat.

Ik weet alleen niet meer zo goed wat ik nog kan doen. We lezen 2 tot 3 keer per dag verhaaltjes. Soms zijn dit dan verhaaltjes die ik voor lees en soms zijn het boekjes waar hij dan wat in moet aanwijzen, dit gaat dan wel weer prima. Daarnaast zingen we ook nog met hem.

Ik heb niet zo'n zin om hem te moeten dwingen, maar toen we gisteren vroeg hoeveel nachtjes hij nog moest slapen voor hij bij opa en oma ging eten, kon hij eerst geen één zeggen en toen we opperden dat hij het echt wel kon en als hij het niet zei dat hij dan niet met zijn kraan mocht spelen, kon hij opeens één zeggen. Wat een giller.

Misschien dat we het spelende wijs eens moeten gaan proberen als hij met zijn duplo aan het spelen is of als hij met de kraan bezig is. Hoe doen jullie dit? Ieder kind is verschillend, dat weet ik ook. En de juf van de peuter groep zegt ook, er zijn zelfs kindjes van 4 die slechter spreken als jou kindje. Dat stelt me dan wel gerust. Maar toch, dan zie je weer filmpjes van kindjes die wel voluit spreken en dan voel ik me toch een beetje naar..

Groetjes
      Mama van Hilko

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je