{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom mag je niet onzeker zijn als je slank bent?

Afbeelding blog 'Waarom mag je niet onzeker zijn als je slank bent?' Achtergrond blur afbeelding

Ik schrijf dit als reactie op al het commentaar op mijn vorige blog. Daar schreef ik over mijn onzekerheid over mijn lichaam na het krijgen van mijn dochtertjes, maar dat ik toch mijn bikinifoto's op mijn Instagram plaats. Puur omdat ik vind dat ik niet onzeker hoef te zijn. Elk moederlichaam is in mijn ogen super sterk en daarmee prachtig!

Ik wist dat ik bakken kritiek zou krijgen omdat mensen nou eenmaal vinden dat ik niet moet zeuren omdat ik geen overgewicht of duidelijke striae heb. Dat kreeg ik ook. Overigens ook heel veel hele leuke en lieve reacties! Super leuk om te lezen!

Maar wow, wat kunnen mensen toch weer hard zijn zeg. 

'Ik vind echt niet dat jij dit soort teksten mag schrijven met zo'n lichaam'.

'Als jij al zo over jouw lichaam denkt, hoe denk je dan wel niet over het mijne?'

'Anderen worden alleen maar onzeker door het lezen van jouw blog'.

Dus....conclusie: als je slank bent mag je blijkbaar niet onzeker zijn. En daar gaat het bij mij mis. Waarom mag ik niet onzeker zijn? Mijn lichaam is ook veranderd na mijn zwangerschappen. Mijn huis is veel minder strak. Ik train me rot, maar die huid veert niet meer terug. Enige optie is plastische chirurgie, maar dat zie ik niet zitten. 

Wanneer mag ik wel onzeker zijn? Als ik 10 kilo aankom? Of ben ik dan nog steeds te slank? 20 kilo dan? Of 30? Of moet mijn hele buik onder de strepen zitten? Ik snap dat niet zo goed.

Iedereen mag onzeker zijn en dat uiten. Laten we elkaar nou juist steunen en niet afvallen! (Haha dat is nog eens een goede afsluiter ;))

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je