{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom loedermoeder?

Afbeelding blog 'Waarom loedermoeder?' Achtergrond blur afbeelding

Mijn man vond het maar raar dat ik mijn blog de avonturen van de 'loedermoeder ' heb genoemd. Dat is enkel omdat hij en menig anderen het woord 'loeder' nou niet echt associëren met iets goeds. Maar net als het woord 'vet' niet altijd slecht is, is dat ook het geval met dit woord. Wat is nu de definitie van een 'loedermoeder'? Ik heb het even opgezocht voor jullie:

"Een loedermoeder is iemand die steken laat vallen wat betreft de verzorging van de kinderen en het huishouden. Een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van de kinderen laat versloffen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die op sommige momenten een steekje laat vallen."

(Bron: www.ensie.nl)

Wat ik hieraan nog zou willen toevoegen is dat ik van mening ben dat elke moeder wel eens een loedermoeder is. Ik bedoel, we doen allemaal maar wat toch? Er is geen handboek voor het opvoeden van kinderen, want ze zijn allemaal anders. Het huishouden heeft niet altijd de prioriteit net als de verzorging van de kinderen. Ik bedoel na driftbui nummer 4 met het tanden poetsen ben je het op gegeven moment als mama ook wel eens even zat.

Wanneer kan je jezelf loedermoeder noemen? Als je daar klaar voor bent. Als jij durft toe te geven dat je fouten maakt, ze vervolgens nog 10 keer maakt en niet zozeer als je je erbij neer legt. Ik bedoel iedere moeder wilt het beste doen. Drijft zichzelf tot het uiterste om dit te bereiken met niet altijd succes tot gevolg. 

Ook vind ik dat je een echte loedermoeder bent als je andere loedermoeders hun loedermomentje laat delen zonder daar volop op in te gaan. Nog steeds te vaak (met name op social media) zie ik moeders elkaar aanvallen. Zelfs op groepen die juist gemaakt zijn om deze loedermomentjes op te delen. Laat elkaar lekker met rust mama's! Het leven als moeder is al geen kattenpis met die stuiterende koters, puberende tieners en mannen die we aan het heropvoeden zijn. Dan nog eens al die gezinsplanning: school (waarvan wij nu zelf juf moeten spelen), (normaliter) hobby's, consultatiebureau, tandarts en huisarts. Nog niet te vergeten het huishouden, werk en nou ja ga zo maar door! Zullen we elkaar dan op social media de rust gunnen? Een plek geven waar we allemaal gewoon even niet perfect hoeven te zijn? Waar we even ons ei kwijt kunnen zodat we er weer tegenaan kunnen gaan? Want zeg nou eerlijk. Moeder zijn is zwaar voor ons allemaal. Zeker in deze tijd! 

En nog een tip: omarm je inner-loedermoeder eens! Laat de was even liggen en pak een boek. Stop die kinderen even onder de douche in het midden van de dag zodat jij even je blog kan schrijven. Geloof me, het lucht op. Je hoeft niet altijd perfect te zijn mama! Man, je hoeft eigenlijk nooit echt perfect te zijn en sterker nog: niemand is dat. Sommigen zijn er alleen verdomd goed in om het zo te doen lijken. Maar het gras is echt niet groener bij die moeder met die Instagramwaardige foto's hoor. Ook zij zit nu thuis met de handen in het haar (die in een rommelige knot op haar hoofd zit). Ook zei is al begonnen aan haar vierde bak koffie in de hoop dat zij net zoveel energie krijgt als haar stuiterende kind. Dus mama's! Kop op en omarm die inner-loedermoeder!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je