{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom ik #metoo-moe ben

Afbeelding blog 'Waarom ik #metoo-moe ben'

Langzaamaan komt die #metoo me echt de strot uitzetten. Ik snap dat er hoorbaarheid aan gegeven moet worden en dit is goed. Maar we kunnen het ook te ver trekken..
En ik snap dat dit bericht kan zorgen voor een hoop commotie, but I don't give a shit.

Als je Facebook opent, zie je altijd wel weer een bericht. Nu.nl moet je al helemaal niet openen! Het ene schandaal na het andere schandaal vliegt er om de oren. En waar de ene direct gelynched wordt, wordt er bij een ander haast geen gehoor aan gegeven.

Maar laten we even terug gaan naar Facebook. Er valt me namelijk iets op. Je hebt de zogehete stille lijders die nooit iets op Facebook zullen plaatsen, de HALLO HIER BEN IK EN KIJK IS WAT MIJ IS AANGEDAAN, en de n贸g een treedje erger... Ik weet dat jij ook bent verkracht, dus als jij het er niet opzet dan doe ik het wel types.

Over alle 3 is iets te zeggen. Alle 3 zeggen iets over karakter en met 2 van de 3 is niets mis. Dat is het fijne van verschillende karakters. Maar die laatste groep moet eens flink door elkaar gerammeld worden (#metoo). En nu ben ik nog heel netjes met mijn woorden!

Wie geeft je het gore lef om iets over een ander te plaatsen direct of indirect. Dat je zelf graag de aandacht zoekt en je verhaal kwijt wilt. Have fun. Ik gun je alle medelijden die men zich voor je op kunnen brengen. Mijn medelijden krijg je niet. Je zou mijn luisterend oor hebben gekregen, als je me het persoonlijk had willen vertellen en niet aan de minstens 250 vrienden in je groep. Nu vind ik je gewoon een aandachtvrager en een aansteller en bovendien schendt je de privacy van een ander persoon door diegene mee te trekken in je eigen schijnmomentje.

We hebben hier thuis al ontzettend veel grappen over de #metoo. Als iemand per ongeluk aan een ander zit #metoo, als ik de kinderen onder de douche was #metoo. Als je gezicht weer eens door de kinderen wordt vastgepakt om een (snot) kus te krijgen... #metoo!

En is het nu zo dat 'men' een goed beeld krijgt van hoe vaak dit gebeurd? Nee. Want je blijft te maken hebben met een groep mensen die geen zin heeft in de media te gooien wat er met ze is gebeurd.

Hoe krijg je dit wel? Laat men maar een enqu锚te thuis via brief of mail doen. Volledig anoniem natuurlijk. Alleen dan krijg je de schokkende cijfers met hoe vaak mannen en vrouwen last hebben van seksuele intimidatie.

En tot die tijd blijf ik lekker grappen maken over de #metoo(-ers.)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #metoo

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je