{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar 'vrienden' in vreemden veranderen.

Goede en slechte tijden, waarin je echt je 'vrienden' leert kennen. En waar vrienden in 'vreemde' veranderen.

Afbeelding blog 'Waar 'vrienden' in vreemden veranderen.' Achtergrond blur afbeelding

Augustus 2015 hadden wij een positieve test, ik ben weer zwanger!! Wij dragen dit geheim, de eerste 12 weken, met ons mee. Na de miskraam in mei zijn we veel voorzichtiger geworden met vertellen. Nu hebben we echt gewacht tot de 12 weken echo, en nadat deze goed was, besloten wij het mooie nieuws naar buiten te brengen op social media etc. Daarop volgde felicitaties van mensen waarvan we het niet verwacht hadden, maar ook berichten waarom sommige mensen dit op social media moesten lezen, en we het niet face to face verteld hadden? Uhm, dat is toch onze keuze geweest? We waren extra voorzichtig na de miskraam. En als we regelmatig contact hadden gehad, dan had je het vast wel te horen gekregen.

Tijdens de zwangerschap waren er maar een paar vrienden die echt interesse hadden, die wekelijks iets van zich lieten horen. Sommige hoorden we gewoon niks van, terwijl wij dachten dat deze juist dichtbij stonden.

De zwangerschap was zwaar, en ik was vooral beperkt in dingen ondernemen. Vanwege flinke bekkeninstabiliteit lag ik meer te rusten dan dat ik iets kon doen. Dat was het moment dat wij onze echt vrienden wel hebben leren kennen. Echte vrienden zijn er toch ook in slechte tijden?

Toen de bevalling, Levi was geboren en de felicitaties stroomde binnen. Ineens waren daar ook weer de vrienden die je tijdens de zwangerschap niet zag of hoorden. Maar degene waar we tijdens de zwangerschap niks van hoorden, wilden nu als eerste op bezoek komen. (Kan je rekenen? reken er dan maar niet op!) Eerst de familie en de vrienden die tijdens de zwangerschap wel dichtbij stonden, en dan pas de rest! Ze lieten al die tijd niets horen, waarom zouden wij dan nu staan springen om hun bezoek?

De geboortekaartjes de deur uit gedaan. We hebben aardig wat kaarten verstuurd, naar de mensen waarvan we hoopte dat zij Levi kwamen bewonderen. Helaas hebben 'vrienden' een geboortekaartje gekregen, en gewoon NIKS laten horen. Hoe dan? Zijn we dan zo blind geweest? Je kan toch op zijn minst een appje sturen, of een kaartje? Maar niks laten horen? Voor mij was het snel duidelijk, die mensen zijn voor mij exit! Weg van mijn fb, en weg uit mijn whatsapp. Van 'vriend' naar 'vreemden'.

Ook heb je mensen die je vriend zijn op fb om je in de gaten te houden. Alles willen volgen en dat weer kunnen gebruiken als gespreksstof in het dorp. Waar iedereen een foto van onze Levi had verwacht op fb, kwamen ze bedrogen uit. Wij houden Levi voor onszelf en delen hem niet online. Jammer joh, nu kan je mij ontvrienden! Het enige wat je zou kunnen zien is zijn achterhoofdje!

Omdat wij geen foto's online plaatsen wordt er zelfs gezegd dat Levi iets mankeert. Wat een giller toch?! Levi mankeert helemaal niks, is kerngezond, een ontzettende lachebek met mooie blauwe ogen, een heel egaal huidje, en een klein schattig wipneusje.

Ons leven is veranderd, wij hebben een kindje, en hebben daar rekening mee te houden. Het makkelijke leventje dat we hadden, bestaat nu uit plannen, plannen en nog eens plannen. De deur uitgaan bestaat nu uit tas inpakken voor Levi (lees: luiers, billendoekjes, extra setje kleding + romper, voedingen, fles, en ga zo maar door.) en planning zo maken dat we op tijd kunnen voeden, en hij op tijd kan slapen.

Mensen zonder kinderen hebben geen idee in wat voor wereld wij nu zitten. Zij denken dat het nog steeds is zoals voorheen. Hoe dan???? Ik snap echt wel dat als je geen kinderen hebt, je het niet echt voor kan stellen. Maar je kan op ze minst een beetje respect tonen voor de situatie en onze nieuwe lifestyle. Ook krijg ik het idee dat sommige mensen stikjaloers zijn!! Bah...

Hebben jullie deze dingen ook ervaren? Vrienden die geen vrienden bleken te zijn? Die niks van zich hebben laten horen op het moment dat je ze echt nodig had, of totaal niet met de nieuwe situatie kunnen dealen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je