{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar kan ik mijn concentratie vinden?

Er zijn dagen dat ik weer helemaal de oude denk te zijn. Mijn hormonen lijken weg te zijn en ik heb ik op mijn werk weer helemaal mijn draai te pakken. Tot het moment dat ik een groot probleem moet oplossen. Een probleem met moeilijkheidsgraad 100. Hoe ga ik dit oplossen?

Afbeelding blog 'Waar kan ik mijn concentratie vinden?' Achtergrond blur afbeelding

Je kent het wel: vol goede moed luister je tijdens een vergadering naar je collega. Toch dwalen je gedachten af. Naar de rest van het werk dat je nog te doen staat, je huishouden, je kindje, noem het maar op. Opeens kom je met je gedachten weer terug en schrik je van de afdwaling. Het is belangrijk met je gedachten bij de vergadering te zijn, maar het is moeilijker dan je denkt. Vroeger (lees; voor de zwangerschap) had je hier niet zo’n moeite mee. Je was aanwezig en je deed ontzettend je best met goede opmerkingen en vragen te komen. Maar elke keer weer gaat het nu langs mij heen. Mijn concentratie is ver te zoeken.

Het begon al bij mijn zwangerschap. Elke minuut kon ik aan mijn ongeboren kindje denken. Vooral toen de kleine man begon te bewegen. Constant was ik afgeleid. Toch zorgde het idee dat ik mijn werk graag voor mijn verlof af wilde hebben, voor minder afdwaling.


En dan die problemen die opgelost moeten worden. Hoe moet dat ook alweer? Hoe loste ik die dingen ‘vroeger’ toch op? Gelukkig heb ik een geweldige collega die mijn werk tijdens mijn verlof heeft gedaan, dus helemaal op de hoogte is van alles. Wanneer zij met het grootste gemak de oplossing geeft, voel ik mij heel dom. Tja, zo moeilijk was het probleem toch ook niet? Maar ik overzie het gewoon niet. Mijn hoofd zit te vol met gedachten, to do lijsten, maar ook met slaaptekort. Waar kan ik toch mijn concentratie weer vinden? Ben ik de enige of herkennen anderen zich hier ook in?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je