{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar bemoei je je mee ?

Wij willen geen derde kind, maar daar denken andere mensen heel anders over!

Afbeelding blog 'Waar bemoei je je mee ?'

Maxim is nu 6 en Livia is 3. Wij zijn super gelukkig en ik ben blij dat die babytijd een beetje achter de rug is. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het heerlijk en ben super dankbaar dat we twee gezonde kindjes hebben, maar met kleine kinderen ben je ook een beetje gebonden. Ze moeten hun slaapjes doen tussen de middag, je leven speelt zich veel meer binnenshuis af en buiten dat kost het ook gewoon veel geld. Met een derde moeten we sowieso een nieuwe auto, worden de vakanties duurder, de sportclubjes en vooral ook school. Stel dat we later moeten bijdragen aan de studiekosten, dan lukt het mis met twee nog wel, maar 3, nee niet voor ons.

Het is goed zo. Livia komt nu op een leeftijd dat ze niet meer tussen de middag slaapt, we kunnen het ook wel eens een avondje wat later maken, de kinderen slapen lekker door en we kunnen steeds meer als gezin met elkaar ondernemen. Kortom we genieten enorm van ons gezin.

Maar nu komt het, ik was laatst op een familieverjaardag. Ik heb heel wat neefjes en nichtjes die drie of meer kinderen hebben en zo ontstond een discussie over wanneer je weet dat je gezin compleet is. Ik kreeg me toch een berg kritiek toen ik zei dat het voor ons zo goed is. Alle argumenten die ik aandroeg werden direct afgeserveerd en mochten nooit een reden zijn om geen kinderen meer te nemen. Een week later op het schoolplein kreeg ik in gesprek met een aantal moeders ook al het verwijt dat geld en rust toch geen reden mogen zijn om niet nog een kindje te willen. Nou ik vind dus van WEL.

Wij hebben twee kinderen, maar ik kan me voorstellen dat als je 1 kind hebt je helemaal gek wordt van vragen als: "komt er nog een tweede" of 'wordt het niet tijd voor een broertje of zusje". Ik begrijp echt niet waar al die mensen zich mee bemoeien. Hebben jullie dit ook wel eens ervaren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je