{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouw om jaloers op te zijn

Afgelopen week waren wij op vakantie. Zodra ik haar zag was ik jaloers.

Afbeelding blog 'Vrouw om jaloers op te zijn'

Lieve onbekende vrouw,

Met temperaturen boven de dertig graden rijden wij met onze vouwwagen de camping op. We rijden langs het toiletgebouw en daar zie ik je. In bikini. Je dirigeert wat kinderen richting jullie kampeerplek en vult je flesje met water. Je hebt een prachtig afgetraind lijf en ineens voel ik een steek van jaloezie en heb ik direct een oordeel klaar. Mij een beetje de loef afsteken, afschuwelijk mens vind ik je en ik heb je nog niet eens gesproken. Ik kijk naar mijn buik, waar na 2 zwangerschappen nog een behoorlijke zwemband zat. De spiegel in de zonneklep verraad een extra kin, mijn haar zit piekerig in een staartje. Ik kan mijzelf wel slaan. Waarom ben ik niet minder gaan snoepen? Of wat meer gaan sporten. Of gewoon mijn haar heb gewassen vanochtend? Gezien het aantal kinderen dat je bij je hebt, blijkt dat jij wel de discipline hebt gehad om aan jezelf te werken.

Enkele minuten later sta ik in mijn spijkerbroek in de brandende zon de vouwwagen op te zetten. Ik baal dat ik niet een zwierig jurkje heb aangetrokken, het zweet loopt letterlijk in straaltjes over mijn gezicht. Af en toe werp ik een blik naar de speeltuin, mijn oudste dochter speelt daar en jij zit daar op een bankje. In kleermakerszit, met een tijdschrift en het flesje water. Van afgunst wil ik het flesje wel over je hoofd leeggieten en je een mep verkopen met het tijdschrift. Snerend denk ik dat het vast een fitness-blaadje was, of iets zen-achtigs. De vouwwagen vereist mijn aandacht en bij de volgende blik die ik vol afgunst op je wil werpen ben je weg.

De volgende dag ga ik met mijn kroost naar het zwembad. Daar zit je, wederom in bikini maar dit keer een andere. Er dartelen mooie kinderen om je heen. Donkere haren, donkere ogen, plaatjes zijn het. Stiekem kijk ik naar mijn jongste, die heeft afgelopen nacht visite gehad van een kudde muggen en het is net alsof ze waterpokken heeft. Haar romper is vies van het natte gras. Mijn oudste staat te springen van ongeduld. Ze heeft een zwempak aan dat niet de nieuwste meer is en ook zij heeft wat piekhaar in een staartje. Ik werp een blik op mijn zwempak. Ik durf deze vakantie niet in bikini. Ik zou daar lak aan moeten hebben, maar het valt me zwaar. Ik vind mijzelf een stommeling en ben ontzettend jaloers. Ik mag je gewoon echt niet. Stom mens, ik vind je verschrikkelijk.

Ineens begin je tegen mij te praten. Ik kijk verschrikt op, heb je het tegen mij? Ik kijk om mij heen, maar er is niemand anders. Met een prettig stemgeluid maak je een compliment over mijn jongste, die zit na even te hebben gezwommen heerlijk rustig in de buggy. Meteen denk ik; tuurlijk ben je als klap op de vuurpijl ook nog aardig. Ik probeer vriendelijk tegen je te zijn en zowaar lukt het ook nog. Je ziet zelfs dat het bandje van mijn zwempak bijna losgaat en biedt aan om deze even goed vast te maken. Ik zucht. Ik had namelijk liever gewild dat je een kreng was en dat je mij compleet negeerde. Dat je vals zou lachen als het bandje van mijn zwempak inderdaad los zou schieten.

De komende dagen groet je mij vriendelijk en ik zie dat je alleen bent. Geen man of vriend? Petje af dat je het dan in je eentje doet op de camping. Ik moet je namelijk echt mijn excuses aanbieden. Niet dat je iets mee hebt gekregen van mijn haat en jaloezie naar jou, maar ik was te snel met mijn oordeel. Op mijn laatste dag babbelen we wat bij het zwembad en ik neem al mijn haat en woede terug. Ik wil je bedanken. Ik moet echt met mijzelf aan de slag en daar ga ik nu mee beginnen. Of morgen. Nee, nu. Bedankt dat je op de camping was, ik vind je een aardig mens en ik hoop je nog een keer tegen te komen.

Liefs,

Tessa

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je