{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendschappen en depressie

Mijn ervaring

Afbeelding blog 'Vriendschappen en depressie ' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb veel over mezelf geleerd sinds de depressie. Maar ik ben er ook achter gekomen wat vriendschappen inhouden en wat ik daarin belangrijk vind.
Je hoort het wel vaker, je weet pas wie je vrienden zijn in moeilijke tijden. Ik heb dat zelf inmiddels ook ervaren. In het begin staat iedereen voor je klaar en heeft begrip, maar wie is er ook als je na een aantal maanden nog niet jezelf bent. Helaas kwam ik erachter dat er dan toch ineens minder vrienden klaarstaan dan ik had verwacht. Eerst werd ik daar erg verdrietig van. Was ik geen goede vriendin ? Was ik niet leuk genoeg ? Ik deed zo mijn best om een leuke vriendin te zijn, om altijd klaar te staan. Ik heb moeten accepteren dat vriendschappen kunnen veranderen, en dat dat niet erg hoeft te zijn. Ik ging nadenken over wat ik belangrijk vond in een vriendschap en hoe ik zelf als vriendin was voor anderen. Ik kwam erachter dat ik sommige vrienden moest laten gaan en dat dit oke is. Nu ben ik blij met de mensen om mij heen, die er echt zijn. Altijd, ook als het even minder gaat.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je