{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendschap, mooiste wat er is

Over de vriendschap tussen mij en mijn buufje, de verandering in de loop der jaren en onze lieve draakjes

Afbeelding blog 'Vriendschap, mooiste wat er is' Achtergrond blur afbeelding

Het is 1 mei 2009, manlief en ik hebben de sleutel van ons eerste en huidige koophuis gekregen. Na een dag hard klussen en een heerlijk maal bij de schone ouders gaan wij nog even naar ons huis toe. Als wij voor de deur geparkeerd staan om wat troep uit te laden, komt daar onze nieuwe buuf aangelopen om zich voor te stellen. Joviaal als ik ben nodig ik haar meteen uit om even binnen te kijken. Het ijs is gelijk gebroken en nadat wij in onze woning zijn getrokken met onze oudste boef van toen 15 maanden, zie ik haar regelmatig voorbij komen. We zwaaien wat af naar elkaar en na een paar weken zwaaien volgt de eerste koffie.

Na de eerste koffie volgt de volgende en nog 1 en nog 1 en een nieuwe vriendschap is geboren. Je kon haar uittekenen in onze bank en mij in die van hen. We hebben heel wat meegemaakt in al die jaren. Zwangerschappen, bevallingen, bij de bevalling van onze 2e musketier zat ze gezellig in onze tuin te kleppen terwijl ik de weeën stond weg te puffen. Zelf wilde ze ook graag kinderen maar tot het zover was deed ze het maar met onze boefjes. En wat zijn ze dol op buuf. Toen onze derde uk geboren was duurde het niet lang en ja hoor, ook buuf was zwanger. Ze heeft wat afgeoefend op onze koters met luiers verschonen en flesjes geven, hapjes voeren en kiekeboe spelen. Toen haar kleine geboren werd kon ik mn hart ophalen aan weer een frummel, heerlijk zo'n kleine baby op je arm. En zo werd ik ook de buuf waar haar kleine zo dol op is. Inmiddels is onze jongste 2,5 en haar boef 1,5 en groeit ook tussen die 2 ondeugden al een heuse vriendschap. Ze slaan elkaar de hersens in, gooien auto's naar elkaar, stelen continu elkaars beker, duwen zonder pardon elkaar aan de kant wat meestal gepaard gaat met een valpartij en een hoop gebrul, maar ze zijn stiekem wel maatjes. 

Tegenwoordig zijn onze koffie ochtenden iets anders dan 7 jaar geleden. We moeten voornamelijk opletten of de draken elkaar in leven laten, niet stiekem lego eten of van de bank vallen waar ze samen op staan te jumpen. Van kletsen komt dan ook vrij weinig. Maar gelukkig hebben we aan een paar woorden wel genoeg en maakt het allemaal niet zoveel uit.We hebben al zoveel geouweneeld de afgelopen jaren en het rustig kleppen komt vanzelf wel weer een keer. Nu genieten we maar van het kijken naar de opbloeiende vriendschap tussen onze droppies en kunnen alleen maar hopen dat deze net zo mooi wordt als die van ons. Want wat is er nou fijner dan je beste maatje 2 deuren verderop te hebben? 

Afgelopen maandag zijn wij naar monkeytown geweest om de jongens daar lekker los te laten en daar (veel te dure) koffie te drinken en ouderwets te kleppen. Hoe dat avontuur is verlopen vertel ik in mn volgende blog anders wordt deze toch echt veel te lang. En het moet wel leuk blijven natuurlijk :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je