{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendinnendag

Tips voor goede vriendschappen

Afbeelding blog 'Vriendinnendag'

Morgen, 17 maart, is het nationale vriendinnendag. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Helaas zit ik zelf morgen de hele dag in een (gelukkig wel hele leuke) cursus. Ik ga een volgende stap nemen in mijn ontwikkeling als therapeut, ik ga houd me vast trainer worden. Dat wil zeggen dat ik in de toekomst een soort “AKP voor je relatie” cursussen ga geven. Super leuk allemaal. 

Natuurlijk verdienen onze vriendschappelijke relaties net zoveel aandacht.

Vandaar bij deze enkele tips voor het onderhouden en versterken van je vriendschappelijke relaties.

1.) Mix and match.

Vriendschappen zijn leuker als je het deelt met de anderen die je lief hebt maar ook tijd voor jullie speciale band maakt. Spreek dus de ene keer af in een groep en de andere keer één op één. Je zult merken dat de dynamiek in beiden situaties weer anders is. In een groep kun je misschien meer lachen en gek doen terwijl je een op een misschien diepzinnigere gesprekken hebt. Juist deze balans tussen plezier en diepgang is belangrijk.

2.) Accepteer elkaar zoals je bent.

Wellicht een open deur, maar toch voelt niet iedereen zich geaccepteerd in een vriendschap. Accepteer het als iemand zijn grenzen aan geeft en probeer iemand niet over te halen om iets te doen wat ze niet leuk vind. Juist door je verschillen de accepteren en te vieren kunnen we zoveel van elkaar leren. Tevens creëert het de veiligheid om bij elkaar terecht te kunnen in moeilijke tijden.

3.) Accepteer dat het leven soms druk is en je elkaar niet elke dag/week/maand ziet.

Zeker naarmate we ouder worden hebben we het druk. Gezin, werk, hobbie’s en voor je het weet heb je elkaar al een paar weken niet echt gezien of gesproken. Juist de vriendschappen waarvan je weet dat het niet uit maakt zijn diegene die het leukst zijn als je elkaar dan weer ziet.

4.) Elke vriendschap is verschillend, vier deze verschillen.

Denk er maar eens over na. Met die ene vriendin heb je zo’n lekker gekke humor en doe je dingen die je in je eentje niet durft, met die ander heb je juist zulke goede gesprekken. Vier samen je bijzondere band en vertel elkaar waarom je dit zo waardeert. Deze openheid verdiept je relatie.

5.) Doe eens een keer iets anders

Gaan jullie altijd biertjes drinken in de kroeg of zien jullie elkaar eigenlijk alleen op feestjes? Ga dan juist een keer naar een museum of doe een escape room. Juist door out of the box te denken en iets anders te doen dan normaal leer je elkaar goed kennen en krijg je andere gesprekken.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips en heb je vragen of wil je iets specifieks weten over relaties, laat dan even een reactie achter.

Ik hoor graag van jullie wat jullie vriendschap met die ene vriendin zo speciaal maakt! Fijne vriendinnendag.

Liefs Leonoor

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je