{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendinnen & zwangerschappen

De periode dat jij en je vriendinnen toe zijn aan kinderen. En bij eentje lukt het niet. Probeer daar maar eens met z'n allen mee te dealen.

Afbeelding blog 'Vriendinnen & zwangerschappen' Achtergrond blur afbeelding

Mijn zwangerschap was een complete shock. Een shock waar ik 4 maanden na m'n bevalling nog steeds niet echt mee om kon gaan. Na een aantal moeilijke nachten heb ik m'n moeder huilend opgebeld of ze m'n ukkie alsjeblieft kon ophalen want ik kon zijn gehuil niet meer aan. Mijn vriend trouwens ook niet, en daar stonden we dan midden in de nacht.. In de schuur omdat we allebei compleet van de kaart waren.

Ik voelde me ondankbaar. En nog steeds vind ik dat ik die periode echt een vreselijke moeder was. Maar ik moest ook enorm wennen. Niet dat dat een excuus is, maar toch..

Maar nu is alles anders. Mijn kleintje groeit op tot een heerlijk binkie die overal heen wil waar ik ben & achter me aan racet in zijn loopstoeltje. Prachtig om te zien dat we nu een geweldige band hebben. Inmiddels ben ik dus wel onwijs dankbaar dat hij een deel van mij is!

Mijn schuldgevoel naar hem heeft plaats gemaakt voor een soortgelijk gevoel voor mijn beste vriendinnetje. Ik heb er 2, waarvan 1 op het punt staat om te bevallen. Dankzij haar heb ik een enorme boost zelfvertrouwen gekregen omdat ze me overal bij betrekt in haar zwangerschap en ze me overal voor belt. Maar die andere, die is inmiddels al even bezig om zwanger te raken wat niet wil lukken. En dan ben ik al die tijd zo ondankbaar geweest voor iets wat eigenlijk helemaal niet zo zelfsprekend is..

En het moeilijkste van alles. Ik durf met haar niet te delen hoe trots ik ben op mijn mooie jongetje. Ondanks dat zij zijn peetmoeder is.

Hoe steun je iemand in zo'n moeilijke periode terwijl het mij is komen 'aanwaaien'? Ik heb totaal geen idee wat er in haar omgaat. En toch, toch wil ik de beste vriendin zijn die er maar is net als dat ik dat kan zijn voor mijn andere vriendin die wel op haar roze wolk bivakkeert.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je