{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendinnen je kunt niet zonder.

Maar soms is contact leggen nog best lastig.

Afbeelding blog 'Vriendinnen je kunt niet zonder.' Achtergrond blur afbeelding

Gezocht, lieve, gezellige, eerlijke, vrolijke, enthousiaste, grappige, spontane, iets wat gekke mama's die ook wel eens een minder goed humeur hebben, ergens geen zin in hebben, moe zijn, sarcastisch zijn of even eens lekker willen klagen. Of te wel doodnormale mama's. 

Mama zijn is het mooiste wat er is, je kindje zijn groeien en bloeien is prachtig om te zien en een lach op het gezicht van je kindje doet je hart smelten. Maar het moederschap heeft ook mindere kanten bijvoorbeeld: zieke kindjes, onzekerheden en de vele gebroken nachten. Wat iedere mama/vrouw/man/kind of gewoon de mens nodig heeft om alle indrukken in het leven een plekje te geven, is een schouder om op te huilen, een bemoedigend klopje op de schouder, een knuffel, een luisterend oor, een praatpaal, een lach maatje en ga zo maar door. Dit krijg je als je geluk hebt natuurlijk allemaal van je partner en je familie maar wat ook fijn is, zijn vriendinnen/vrienden. Laat dat nou precies zijn wat ik niet heb. Vriendinnen.

Al vanaf de middelbare school vind ik het lastig om contact te leggen met mensen. Ik word verkeerd begrepen en ben echt het buitenbeentje. Lang heb ik me daar druk om gemaakt, want wat is er mis met mij? Waarom wil niemand met mij omgaan? Ben ik dan zo raar? Stom? Daarna kwam een periode van acceptatie. Prima dat ik geen vriendinnen had, ik kon het allemaal wel alleen. Ik heb een goede band met mijn hele familie waar ik de deur plat loop en heb ook mijn vriend die altijd openstaat om wat leuks te gaan doen en die prima functioneert als klaagpaal en luisterend oor. 

Maar ik sinds een tijdje raak ik maar niet van de gedachte af dat ik echt een vriendin mis. Een maatje om mee te kletsen, te lachen en leuke dingen mee te doen zoals shoppen of met de kindjes iets leuks gaan doen. Ik wil absoluut niet zielig doen of wat dan ook maar ik merk dat het aan me begint te knagen. Als ik andere mama's of meiden dan gezellig met vriendinnen zie denk ik, dat wil ik ook!

Dus hierbij heel cliché een oproepje: zit je in dezelfde of soort gelijke situatie en ben je ook opzoek naar een gezellige vriendschap? Dan zou ik het leuk vinden om in contact te komen! Wie weet komt hier nog een mooie vriendschap uit voort. Tenminste dat hoop ik oprecht, want niemand verdient het om zonder vriendinnen door het leven te gaan. (Ook ik niet, al zeg ik het zelf ;p )

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je