{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vriendelijkheid

Ben jij vriendelijk? Als je echt even stilstaat. Denk jij aan de ander? Geef jij aandacht aan de kleine dingen? Ben jij écht net zo vriendelijk als wat je van een ander terug verlangt? Neem het eens mee. En gooi eens wat ongevraagde vriendelijkheid rond. ❤ Just so you know, it doesn't hurt.❤

Afbeelding blog 'Vriendelijkheid'

Vriendelijkheid.

Voordat ik ooit in Engeland was geweest zei ik al, dat ik daar 'thuis hoor'. En nu wij er nogmaals zijn geweest heb ik er bewust op gelet. Ik ben bewust om mij heen gaan kijken, naar de mensen, naar de natuur, de omgeving en ook naar mijn eigen gezin. Je gaat de mensen daar, vergelijken met de mensen hier. Klopte mijn gevoel wel? 

Het deed mij goed dat mijn man zich net als mij, goed voelde daar. Dat we een gezamenlijke 'wauw' ervaring hadden. En de rust die Logan had toen we daar rondliepen. Ja, hij was bek af van de tocht maar hij had ook een bepaalde rust over zich. Tevreden en vertrouwd.

Overal waar je loopt is er wel iemand die muziek speelt op straat. En niet zomaar muziek maar echt, ziekelijk goede muziek ook. De mensen kijken je aan, ze helpen je wanneer nodig, ze stoppen om een praatje te maken.
Ze stopten om contact te maken met Logan, hem aan te spreken. "What an adorable boy! You're so lovely!" 

En zelfs, toen ik de kerk in liep om een kaarsje aan te steken voor mijn opa, en aangaf dat ik geen kleingeld bij mij had, kreeg ik van deze vrouw de reactie: "oh just light a candle, I don't think it makes a difference."

Wauw. Gaat het hier niet om geld? Je gunt het mij gewoon om een kaarsje te branden. Ik vond het zo mooi!

Toen ik mijn stenen kocht, kreeg ik uitgebreid uitleg en werd ik aangesproken met 'dear'. "Thank you, my dear."  
Waar het hier in Nederland zou zijn: "tot ziens."

Bij dezelfde markt stond ik foto's te maken toen een lief oud vrouwtje mij aan sprak: "did you see this lovely bird over here?"
Ze wees mij op een heel mooi vogeltje op een tafel, zodat ik een foto kon maken. We genoten samen van dit beestje. Ze bleef maar zeggen "how lovely". Ik vond het zo mooi om te zien dat er iemand van haar leeftijd nog zo intens kon genieten van zoiets kleins. 

Waar Logan viel op de boot tijdens het spelen, kreeg hij een hand van een Engels meisje, om hem weer overeind te helpen. Haar vader zei: "give your friend a hand please."

En uiteraard, er liepen ook hele enge mensen rond waar we de kriebels van kregen. Net als hier, maar de vriendelijkheid daar, daar kunnen we nog zoveel van leren hier in Nederland. 

Waar je hier een winkel weer uitloopt met de boodschap "dat verkopen wij niet". Loop je daar nog net de winkel niet uit met een plattegrond om bij de juiste winkel te komen. Ze sturen je gewoon naar hun concurrent. Wederom, geld. Who cares!

Op de boot, heen en terug was er Engels personeel. Stuk voor stuk waren ze behulpzaam, vriendelijk en we mochten zelfs bij de kapitein kijken!❤

Vriendelijkheid. Wat is dat? 
De ene glimlach op een rot dag. 
Die ene hand, wanneer je het nodig hebt. 
Iemand die je helpt wanneer je iets laat vallen. 
Diegene die jou een compliment geeft. 
Iemand waarbij je welkom bent. 
Iemand die de deur voor je openhoudt. 
Degene die vraagt hoe het met je gaat. 
Degene die luistert naar je antwoord. 
Degene die vraagt naar je eerste werkdag. 
Degene die jou succes wenst. 

Vriendelijkheid zit in zoveel kleine dingen. In zoveel details. 

Ben jij vriendelijk? Als je echt even stilstaat. Denk jij aan de ander? Geef jij aandacht aan de kleine dingen?
Ben jij écht net zo vriendelijk als wat je van een ander terug verlangt?

Neem het eens mee. En gooi eens wat ongevraagde vriendelijkheid rond. ❤ Just so you know, it doesn't hurt.❤

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je