Snap
  • Mama
  • kleine
  • Engeland
  • Vriendelijkheid
  • Dingen

Vriendelijkheid

Ben jij vriendelijk? Als je echt even stilstaat. Denk jij aan de ander? Geef jij aandacht aan de kleine dingen? Ben jij écht net zo vriendelijk als wat je van een ander terug verlangt? Neem het eens mee. En gooi eens wat ongevraagde vriendelijkheid rond. ❤ Just so you know, it doesn't hurt.❤
5 jaar geleden

Ja gek he? Dat mensen dan kleine dingen opeens heel raar gaan vinden. Ik begin vaak te praten tegen mensen in de winkel of ik help iemand uit mezelf. Is blijkbaar niet vanzelfsprekend. Jaa Londen zijn ze net zo! Zo behulpzaam en netjes. Het is ook mega schoon op straat. ??

5 jaar geleden

Op sommige plekken is het gras echt groener dan op andere plekken :). Het viel ons ook op dat zelfs in Londen de mensen over het algemeen vriendelijker zijn dan in onze oude woonplaats. In onze huidige woonplaats is dat overigens wel weer heel anders. Ik snap in ieder geval wel wat de schrijfster bedoelt. Een paar dagen geleden ben ik achter iemand aangelopen die een paar bananen was vergeten in de supermarkt, de betreffende mevrouw was me dankbaar maar een andere vrouw stond me toch raar aan te kijken.. Eigenlijk zouden juist die kleine dingen de norm moeten zijn en niet de uitzondering.

5 jaar geleden

Dat staat ook nergens. Over het algemeen staan de Engelsen gewoon bekend om hun manieren en fatsoen. Natuurlijk zijn er daar ook uitzonderingen. En natuurlijk zijn er ook genoeg Nederlanders die zo zijn. Het viel daar gewoon heel erg op.?

5 jaar geleden

Ze hebben zo'n mooi spreekwoord hiervoor: het gras lijkt altijd groener bij de buren. Dat de sociale omgangsnormen tussen onbekenden jou meer aanspreken, wil natuurlijk niet zeggen dat iedere Brit of Ier per definitie vriendelijker is dan een Nederlander. ^^