{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vooroordelen en toch blijven lachen?

Afbeelding blog 'Vooroordelen en toch blijven lachen?' Achtergrond blur afbeelding

En toen was het even stil aan mijn kant....

Ik wil zoveel schrijven, ik wil zoveel vertellen, ik wil voelen, ervaren, opluchting en nog zoveel meer!

Maar wat is hierin de juiste volgorde? Hoe schrijf je van je af, als je de waarheid wilt vertellen en angst ervaart? Hoe vertel je je verhaal zonder onzekerheid? Mensen hebben snel een vooroordeel en dat maakt mij bang. Maar waarom eigenlijk?

Mensen hebben vaak een mening, niet eens gebaseerd op feiten. Vaak ook omdat ze een situatie niet eens goed kennen en daardoor snel vergelijken. Juist hierdoor ben ik tijdens mijn zwangerschap veel mensen kwijt geraakt.

Een vooroordeel, iedereen doet dit wel eens... maar waarom? Je kunt er mensen heel veel verdriet mee doen! 

Mijn dochtertje Lovée werd afgelopen week 2 jaar, we konden nog net naar de dierentuin aangezien dat vanaf de dag erna niet meer mocht ivm Corona. De avond ervoor waren wij druk met versieren en ineens was daar die klap! Lovée wordt morgen 2 jaar,.... het heeft mij 2 jaar gekost, 2 jaar gewoon om schijt te krijgen aan de vooroordelen, om los te laten dat die mensen mij niet waard zijn! Ik heb het overleefd, een zware zwangerschap, een ongeplande zwangerschap, mijn relatie is er nog steeds, ik heb de dip overwonnen ik weet wie ik ben en wil zijn ook als moeder zijnde, ik mag fucking trots op mezelf zijn!

Snel ga ik hier meer delen, over mijn zwangerschap, de hypermesis gravidarium, maar ook het ongeplande en de tijd erna!

Niemand verdient het om zich zo te voelen, niemand verdient het om vooroordelen over zich heen te krijgen zonder dat dit gebaseerd is op feiten!

Zijn er meer mama’s die zich tijdens of na de zwangerschap rot hebben gevoeld door vooroordelen?

Slaap lekker allemaal!

♡ Liefs Steef

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je