{{ message.message }}
{{ button.text }}

VOOR MOEDERS DIE MET SCHULDGEVOEL ZORGVERLOF OPNEMEN

Deze week was het weer eens zover: zoonlief ziek op de dag dat ik moest werken.

Afbeelding blog 'VOOR MOEDERS DIE MET SCHULDGEVOEL ZORGVERLOF OPNEMEN'

Vorige week was het weer eens zover: mijn zoon ziek op mijn werkdag. Met een ietwat naar gevoel een appje naar onze roostermaker: ‘Morgen ben ik met zorgverlof, mijn zoon heeft flinke koorts en moet dadelijk met hem naar de huisartsenpost. Morgenochtend heeft hij nog een afspraak bij de dokter.’ Tegenwoordig geeft het nog een béétje een onprettig gevoel, maar er zijn tijden geweest dat ik met grote spanning de reactie van mijn leidinggevende tegenmoet zag. Wat zou hij wel niet denken?

Herken je dat gevoel? Dan volgt er nu voor jou een reactie, waarin ik wat provocatieve technieken gebruik. Die reactie kan soms vreemd overkomen, of overdreven of hysterisch, maar dat alles is om moeders die zich schuldig voelen bij het opnemen van zorgverlof aan het denken te zetten…

Want wist je dat het juist heel goed is dat je dat schuldgevoel hebt? Dat maakt van jou een moeder en collega met een hart; één die haar verantwoordelijkheden goed kent; een werknemer die weet hoe belangrijk ze voor haar werkgever is. En het zorgt er ook nog eens voor dat je na het zorgverlof niet alleen je eigen werkzaamheden nog even inhaalt, maar dat je er ook nog een extra beetje bijneemt. Inderdaad: zodat mensen ook écht wel weten dat jij er niet de kantjes vanaf loopt. Eigenlijk zouden leidinggevenden heel blij moeten zijn met die powermoeders die zorgverlof opnemen, aangezien ze bij terugkomst nóg harder werken dan ze normaal al doen. Heb jij ook gehoord over het werkweekproject in Zweden? Die werkweek die heel erg kort is én voor extra hoge productiviteit zorgt? Preciest! Moeders met zorgverlof weten dat! Zorgverlof is de toekomst!

Lees verder: op mijn eigen pagina

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je