Snap
  • Mama
  • Gezond

Voor het zingen de kerk uit?!?

Wat doe je als je geen hormonen wil nemen, maar ook niet zwanger wil raken, borstvoeding geeft en het condoom wel eens vergeet?

De titel zegt het al... De vraag die iedere vrouw krijgt bij de nacontrole van de verloskundige, de vraag die ieder gezond stel zichzelf stelt als je weer gaat vrijen na de zwangerschap, de vraag waarover je (volgens de maatschappij) al meteen na de bevalling (t liefst tijdens je zwangerschap) over na moet denken, de vraag die zelfs je vriendin/zus/moeder vraagt als de kleine eenmaal is geboren; "Welke anticonceptie ga je gebruiken?"

Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen het condoom te willen gebruiken. Dit omdat de pil die ik voorheen gebruikte niet mag, behalve de Cerazette, dit ivm borstvoeding. Bij de eerste heb ik die gebruikt, maar was met deze pil vaker ongesteld dan niet en had hierdoor weinig energie. Dus wil deze dan ook niet eens meer proberen. En sowieso wil ik van dat hele gedoe af met "HORMONEN" ik slik vanaf mijn 15e al hormonen en daarbij tijdens en na een zwangerschap ben je sowieso een brok hormoon. Dus wilde het dit keer wat natuurlijker. Het spiraal wil ik gewoon niet. En de prikpil lijkt me veel rotzooi spuiten in een keer, dat kan toch nooit gezond zijn?

Nu zeggen sommige dat als je genoeg voedingen geeft, je in principe geen eisprong hebt waardoor je niet ongesteld wordt en dus ook nog niet vruchtbaar bent. Maar dit is wel riskant als je je compleet voelt met 2 kids.

Nu kwam ik bij de Lady Comp. Dt is een computer voor vrouwen (eenmalige kosten zijn 399 euro). Best een prijsje toch? Maar als je je bedenkt wat je op jaarbasis uitgeeft aan de anticonceptiepil, vind ik het wel te overwegen.. Deze anticonceptie heeft geen hormonen en is 99,3 % betrouwbaar. Ik vond dit best interessant om te delen. Vooral omdat dit nog niet zo bekend is. Je kan het op google opzoeken en er alles over lezen.

Nu hebben mijn man en ik toch al regelmatig sex gehad en moet eerlijk bekennen. Dat we ook eens het condoom zijn vergeten en dachten; "dan maar voor t zingen de kerk uit" maar goed.. dit is geen goede methode en als je dit vaker doet, heb je kans dat het ook een keer raak is.

Hebben jullie nog advies over evt. anticonceptie wat dan ook gebruikt mag worden tijdens borstvoeding. En graag advies hierover mbt bijwerkingen, gemak in gebruik zoals bijv. Nuva ring, Lady comp e.d.

Ik ben heel erg benieuwd. .

7 jaar geleden

Hoi, Ik heb niet alle reacties gelezen maar even over de koperspiraal; deze is ideaal. Ik wilde ook geen hormonen meer. Ik heb na mijn 1e kindje een spiraal genomen, zowel plaatsen als verwijderen (omdat ik weer zwanger wilde raken) ging heel makkelijk. Nu heb ik voor de 2e keer een koperspiraal. Echt, het is zo makkelijk. Overweeg deze optie! Je menstruaties kunnen in het begin inderdaad heftiger zijn, maar na een paar maanden wordt het weer normaal. Echt waar :)

7 jaar geleden

De nuvaring heb ik geprobeerd maar is mij echt totaal niet bevallen. Voelde hem heel erg zitten dus ik heb m er na een week ( of misschien dezelfde dag nog wel eigenlijk) weer uit gehaald. De mirena heb ik ook geprobeerd en dat beviel mij wel het beste. Ik had alleen de pech dat ik toch om de 2 weken ongesteld werd. Wij doen het voor nu ook alleen met condooms en dat bevalt goed. Blijft lastig he zoeken naar een oplossing die voor beide werkt en ook wat zekerheid geeft. Succes!

7 jaar geleden

Helemaal mee eens hoor Serena. Ik temperatuur zelf niet, maar doe aan slijmobservaties (ook te gebruiken bij onregelmatige cycli, maar ze bouwen wel aardige veiligheidsmarges in zeg maar). Zijn allemaal wel methodes waar je als stel voor moet gaan, en ook wat voor over moet hebben. Maar ik zou niet anders willen eerlijk gezegd. En voor wie zegt dat het niet betrouwbaar is: onze dochter is inmiddels 15 maanden en er zit nog geen kleintje in mijn buik ;) (Al zou ik het wel willen, het is nu echt even niet handig met een tijdelijk contract)

7 jaar geleden

Zo jong en dan al snip snip. Dat zou ik zelf echt niet doen. Ik ben echt bang dat je daar spijt van krijgt