{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het zingen de kerk uit?!?

Wat doe je als je geen hormonen wil nemen, maar ook niet zwanger wil raken, borstvoeding geeft en het condoom wel eens vergeet?

Afbeelding blog 'Voor het zingen de kerk uit?!?'

De titel zegt het al... De vraag die iedere vrouw krijgt bij de nacontrole van de verloskundige, de vraag die ieder gezond stel zichzelf stelt als je weer gaat vrijen na de zwangerschap, de vraag waarover je (volgens de maatschappij) al meteen na de bevalling (t liefst tijdens je zwangerschap) over na moet denken, de vraag die zelfs je vriendin/zus/moeder vraagt als de kleine eenmaal is geboren; "Welke anticonceptie ga je gebruiken?"

Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen het condoom te willen gebruiken. Dit omdat de pil die ik voorheen gebruikte niet mag, behalve de Cerazette, dit ivm borstvoeding. Bij de eerste heb ik die gebruikt, maar was met deze pil vaker ongesteld dan niet en had hierdoor weinig energie. Dus wil deze dan ook niet eens meer proberen. En sowieso wil ik van dat hele gedoe af met "HORMONEN" ik slik vanaf mijn 15e al hormonen en daarbij tijdens en na een zwangerschap ben je sowieso een brok hormoon. Dus wilde het dit keer wat natuurlijker. Het spiraal wil ik gewoon niet. En de prikpil lijkt me veel rotzooi spuiten in een keer, dat kan toch nooit gezond zijn?

Nu zeggen sommige dat als je genoeg voedingen geeft, je in principe geen eisprong hebt waardoor je niet ongesteld wordt en dus ook nog niet vruchtbaar bent. Maar dit is wel riskant als je je compleet voelt met 2 kids.

Nu kwam ik bij de Lady Comp. Dt is een computer voor vrouwen (eenmalige kosten zijn 399 euro). Best een prijsje toch? Maar als je je bedenkt wat je op jaarbasis uitgeeft aan de anticonceptiepil, vind ik het wel te overwegen.. Deze anticonceptie heeft geen hormonen en is 99,3 % betrouwbaar. Ik vond dit best interessant om te delen. Vooral omdat dit nog niet zo bekend is. Je kan het op google opzoeken en er alles over lezen.

Nu hebben mijn man en ik toch al regelmatig sex gehad en moet eerlijk bekennen. Dat we ook eens het condoom zijn vergeten en dachten; "dan maar voor t zingen de kerk uit" maar goed.. dit is geen goede methode en als je dit vaker doet, heb je kans dat het ook een keer raak is.

Hebben jullie nog advies over evt. anticonceptie wat dan ook gebruikt mag worden tijdens borstvoeding. En graag advies hierover mbt bijwerkingen, gemak in gebruik zoals bijv. Nuva ring, Lady comp e.d.

Ik ben heel erg benieuwd. .

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je