Snap
  • Mama
  • Relatie

Voor de kerst gezegd... A lonely Christmas?

Bedankt voor al jullie reacties. Na veel denken heb ik een beslissing kunnen maken...

Pfff. Door al jullie reacties ben ik goed gaan nadenken. Velen van jullie zeiden: "Vecht voor je huwelijk!" Maar dit hadden wij de afgelopen twee jaar al gedaan. Zelfs naar een relatietherapeut geweest. Afgelopen Zaterdag zijn we samen gaan zitten...

De kinderen hadden we bij onze ouders gebracht. Zodat we een weekend alleen hadden. Manlief was daar niet echt voor te strikken, maar 'het moest maar', zei hij. Na de lunch kwamen de tranen en moest ik het wel vertellen.

"Ik denk niet dat dit meer werkt." Hij schrok niet eens. Hij gaf mij gelijk en zei dat hij mij ook niet meer aantrekkelijk vond. Dat voelde wel als een messteek. Dat hij het niet meer vond werken, á la, maar om mijn 'onaantrekkelijk' te noemen.. We verplaatsten ons naar de bank en ook meneer kreeg tranen in zijn ogen. "Ik denk dat we op zoek moeten gaan naar mensen bij wie wij weer gelukkig kunnen zijn. Ik wil zo graag even een deel van de wereld zien. En jij hebt ook vast dromen of plannen." Ik gaf hem gelijk. Hij moet ook lekker gaan reizen, een paar weekjes er tussenuit. 

En ik? Ik moet mezelf weer terugvinden. Ik gaf ook eerlijk toe dat ik gevoelens had voor een ander. Ik zei ook dat ik nooit iets heb gedaan met die gevoelens. Hij begreep me. Hij zei dat hij al 5 (!!) keer bijna met een ander gezoend had (beetje te veel info, maar oke..). 

Net toen ik dacht dat we alles goed afgesloten hadden, knuffelde hij mij en zei: "Maar ik heb liever niet dat je 2e kerstdag mee gaat naar mijn ouders. En ik ben 1e kerstdag dan niet bij jouw ouders." Ik schrok er gewoon van. We snapten het. We wilden dit allebei. "Maar wat vertellen we de kinderen dan? En mijn ouders? Moet ik de kerstsfeer meteen verpesten?" Hij keek boos: "Hé, jij kwam met dit onderwerp. Vogel jij dat maar uit." Hij stond op, pakte zijn sleutels en reed weg met mijn (!!) auto. 

Wat moet ik nou doen? Hij voelde precies hetzelfde als ik, maar ik ben de 'boeman'? Hoe moet ik dit gaan regelen met mijn ouders en de kinderen.. :-(

8 jaar geleden

Hoe is het nu?

8 jaar geleden

Ik heb er het gevoel bij dat hij hierop zat te wachten. Hij is te laf geweest het zelf ter sprake te bregen, het vergt ook erorme moed. Goed gedaan hoor! Strekte en ben naar de kinderen ook eerlijk. Net als je tegen je familie en jezelf bent. Fijne feestdagen en hopelijk een super 2016 met misschien zelfs een nieuwe liefde in je leven!

8 jaar geleden

Super goed dat jullie hier beiden over uit zijn maar ik vind wel wacht tot naar de kerst zeg kom op he!! Leuke kerst zo hoor voor jullie allemaal zeker voor de kindjes dat net vlak voor de kerst papa en mama uit elkaar gaan!! Ik zeg probeer je man zover te krijgen dat jullie in ieder geval wachten tot na de kerst dat moet hij toch ook wel snappen lijkt mij als hij even goed nadenkt!

8 jaar geleden

Ik ben het helemaal met Tessa eens. Veel andere mama's schelden je man uit, maar ik denk niet dat het een slecht persoon is. Hij is gewoon ontzettend gekwetst. Hij wilde de kinderen niet wegbrengen uit angst voor wat er misschien ging komen, hij maakt gemene opmerkingen omdat hij zich zo verdedigt, maar volgens mij bedoeld hij het helemaal niet kwaad. Probeer hem te begrijpen, het is misschien wel een harde klap in zijn gezicht geweest. Je bent tenslotte de moeder van zijn kinderen en nu valt jullie gezin definitief uit elkaar. Geef hem en jezelf even tijd om dit gesprek te verwerken voordat jullie anderen op de hoogte brengen zou mijn advies zijn. En probeer het op te brengen om de kerst nog even samen te vieren. Anders eindigt het wel heel abrupt, en dat is toch niet nodig lijkt me.... Sterkte!