Snap
  • Mama

Vluchten voor de realiteit

Als ouder ben je "het leger" die de wereld van je kind beschermt. De thuishaven van je kind is je "basis". Maar wat als er gevaar dreigt?

Ik hoef de tv maar aan te zetten en overal hoor en zie ik ellende.

 Crisis, politiek, oorlogen, Syrië, terrorisme, aanslagen. Zo maar een aantal termen die je vandaag de dag minimaal een keer hoort. Hoe bescherm ik mijn kleine meid in een wereld waar respect ver te zoeken is?

Je kent het misschien nog wel van vroeger, je zat met je ouders tv te kijken en zodra er iets geweldadigs op kwam zapte mn moeder gauw weg of deed haar handen voor mijn gezicht. Net zolang tot dat het fragment weg was.

Tegenwoordig zou je haast de tv 24/7 uit willen doen.

Het zet mij in ieder geval wel aan het denken. Hoe bescherm je je kind in deze wereld van zulke onderwerpen.

 Gaat mijn meisje opgroeien in een wereld vol oorlogen en aanslagen die met de maand dichterbij komen?

 Het beangstigd mij.

Het liefst ga ik met mijn gezin ergens bivakkeren voor pak een beet 10 jaar, ergens hier ver vandaan zonder media, zonder nieuws, zonder al die ellende...het liefst vlucht ik voor de werkelijkheid , de bikkelharde realiteit. 

8 jaar geleden

Een extra zenderpakket voor mn dochter van 14 maand vind ik iets teveel van het goede ;) Maar de hele commotie en het gesprek van de dag beangstigd mij in de zin van : waar gaat dit heen. De voor en tegenstanders die lijnrecht tegenover elkaar staan in hun meningen. Het houdt de gemoederen bezig.

8 jaar geleden

Hier staat de tv ook aan. Maar de afstandbediening is in domijn van een 7 jarige gekomen. Daar staatdus cartoonnetwork op soms heeft zijn zusje geluk en kijkt hij een paar zenders terug naar een disneyzender. Dus schaf een extra pakket aan met enkel kinderzenders 24/7 en je kind hoeft niet perse naar alles te kijken wat er voorbij komt. En wat het gaat doen, dat weten we niet. Is maar goed ook. Zou niet onwetend graag in een hutje op de hei willen zitten hoor. Hoe jonger ze van alles meekrijgen, hoe beter ze het later kunnen plaatsen. En ik kijk toch geen nieuws, want ze laten alleen dingen zien die commotie opleveren. Net zoals nu met de vluchtelingen, je krijgt alleen de stukjes te zien van degene die zich niet fatsoenlijk gedragen. De hele dankbare vluchtelingen slaan ze voor t gemak maar even over. Die leveren niet genoeg rumoer op.