{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vliegvakantie naar een warmer oord

Onze vliegvakantie met dreumes en peuter naar een warm oord komt eraan. Hoe bereid ik me hierop voor!?

Afbeelding blog 'Vliegvakantie naar een warmer oord'

De vakantie is geboekt. Samen met mijn familie, ter gelegenheid van het huwelijksjubileum van mijn ouders. Vijf uur vliegen, een overstap met een paar uur op een vliegveld, en een shuttlebus verder is daar als het goed is ons hotel waar we gaan relaxen. Met dreumes en peuter. In een hotel. Met zwembad. All inclusive.

Heerlijk klinkt het, vakantie, all inclusive en vliegen -ik geniet van het gevoel in je stoel gedrukt te worden tijdens het opstijgen, wetend dat je naar een nieuw te ontdekken oord gaat-. Tot je er het woord dreumes en/of peuter in gooit. Dan klinkt het toch meer als een overlevingstocht.

Waar ik vroeger de nacht van tevoren ging pakken, op Schiphol -of onderweg daarnaartoe- de laatste dingetjes scoorde en dacht ‘anders koop ik het daar wel’, ben ik nu veranderd in een lijstjesmama. Mijn onbezorgde houding heeft plaats gemaakt voor verantwoordelijkheidsgevoel. Sluipend is het binnengekomen. Om zich met onze eerste familievakantie in het vooruitzicht volledig te openbaren.

Er moet een plan komen. Een survival plan. De eerste dingen staan al op papier. De paklijst wordt gemaakt, telkens als ik iets bedenk, wordt deze aangevuld. Ideeën voor het overleven van de vliegreis spoken rond in mijn hoofd. Plannen worden gesmeed om zo optimaal mogelijk te genieten van de vakantie en ideeën voor entertainment zijn gegoogled en gepinned. De voorpret is begonnen.

Heb jij wel eens gevlogen met je kleintje? Wat is je grootste blunder en wat is je belangrijkste tip?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je