Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vliegvakantie naar een warmer oord

Onze vliegvakantie met dreumes en peuter naar een warm oord komt eraan. Hoe bereid ik me hierop voor!?

De vakantie is geboekt. Samen met mijn familie, ter gelegenheid van het huwelijksjubileum van mijn ouders. Vijf uur vliegen, een overstap met een paar uur op een vliegveld, en een shuttlebus verder is daar als het goed is ons hotel waar we gaan relaxen. Met dreumes en peuter. In een hotel. Met zwembad. All inclusive.

Heerlijk klinkt het, vakantie, all inclusive en vliegen -ik geniet van het gevoel in je stoel gedrukt te worden tijdens het opstijgen, wetend dat je naar een nieuw te ontdekken oord gaat-. Tot je er het woord dreumes en/of peuter in gooit. Dan klinkt het toch meer als een overlevingstocht.

Waar ik vroeger de nacht van tevoren ging pakken, op Schiphol -of onderweg daarnaartoe- de laatste dingetjes scoorde en dacht ‘anders koop ik het daar wel’, ben ik nu veranderd in een lijstjesmama. Mijn onbezorgde houding heeft plaats gemaakt voor verantwoordelijkheidsgevoel. Sluipend is het binnengekomen. Om zich met onze eerste familievakantie in het vooruitzicht volledig te openbaren.

Er moet een plan komen. Een survival plan. De eerste dingen staan al op papier. De paklijst wordt gemaakt, telkens als ik iets bedenk, wordt deze aangevuld. Ideeën voor het overleven van de vliegreis spoken rond in mijn hoofd. Plannen worden gesmeed om zo optimaal mogelijk te genieten van de vakantie en ideeën voor entertainment zijn gegoogled en gepinned. De voorpret is begonnen.

Heb jij wel eens gevlogen met je kleintje? Wat is je grootste blunder en wat is je belangrijkste tip?

8 jaar geleden

Snap je helemaal!!! Ik nu ook lijstjes- in mijn hoofd, maar desalnietemin een lijst. Tip: neem back-up baby eten mee (als hij nog pap/melk krijgt) en voor in het vliegtuig een flesje drinken. Geef het als je opstijgt. Helps pop those ears. Sounds absolutely amazing!!! Have fun!

8 jaar geleden

goeie tips allemaal! Ik ga ze zeker meenemen! Vliegen met een dreumes en een peuter is toch wel andere koek dan vliegen met een baby!

Ben ik nog een keer ;-), hierna ben je van me af :-p. De allereerste keer nam ik ook alles voor de kleine mee. Maar mijn ervaring is: ook in het buitenland hebben ze babyproducten (doucheschuim, zonnebrand, pampers, billendoekjes, etc). Om ervoor te zorgen dat je niet teveel meeneemt (extra gewicht) wil ik je het advies meegeven om voor de eerste twee dagen genoeg luiers en billendoekjes mee te nemen. De rest kun je daar echt wel kopen. Misschien is het duurder als in NL, maar het scheelt een hoop gesjouw. Weet niet of één van je kids nog aan opvolgmelk o.i.d. zit? Die had ik destijds voor mijn Diva wel meegenomen voor de hele vakantie. Maar dat was omdat zij alleen dat (huis)merk wilde en die is alleen in NL te verkrijgen. Nou meid, geniet ervan!

Oh ja en all inclusive: ideaal. Je hoeft nergens naar om te kijken. Heb je dorst? Dan haal je drinken. Hebben ze trek? Er is altijd wel een barretje waar wat te eten valt te halen. Geen gedoe met zoeken naar een (kindvriendelijk) restaurantje. Alles bij de hand. Veel hotels hebben ook een speciale kids-corner met eten. Het buffet is extra laag zodat kinderen zelf kunnen opscheppen. Extra leuk natuurlijk als ze het helemaal zelf kunnen doen.