{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verwarring

Mama met beperking

Afbeelding blog 'Verwarring' Achtergrond blur afbeelding

Aangezien de meeste wel weten dat ik het syndroom van Usher heb, ik loop zo en nu dan ook met geleidestok maar als ik met mijn dochtertje Billie op pad ben en kinderwagen mee moet nemen, dan heb ik niks aan mijn geleidestok omdat ik toch geen 2 dingen tegelijk kan vasthouden en daarbij valt de stok niet op bij de wagen. En ik zie sommige mensen (die mij niet persoonlijk kennen, zoals moeders of vaders op het schoolplein of mensen die honden uitlaten) denken huh? Ze liep gister nog met stok, of ze herkennen me niet meer zonder stok. Best hilarisch soms maar soms ook verwarrend voor andere mensen die niet weten wat ik heb. Niet dat ik me wat van aantrek, maar het valt me gewoon op...

Een mevrouw die ik ken van hond uitlaten, die zag mij ineens lopen met stok op het schoolplein en vroeg: “hee loop je met stok?” Natuurlijk nam ik de tijd om even uit te leggen, want ik vind haar aardig, wat ik heb.

Uiteraard ben ik dan extra op mijn hoede als ik geen stok bij me heb, dan loop ik vaak iets onzekerder op straat. Dan ben ik uit mijn balans, maar wat moet ik anders? Ik heb er voor gekozen om moeder te worden en ik wist dit allemaal vantevoren. Het is maar voor even. De eerste 4 jaar in ieder geval... daarna kunnen zij zelfstandig naast mij lopen en kan ik met veilig gevoel de straat op.

Dus sorry mensen als ik de stok niet bij me heb en dat ik tegen je aan bots. Geef mijn ushersyndroom de schuld.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je