{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervroegde midlife crisis!

What is going on?

Afbeelding blog 'Vervroegde midlife crisis! ' Achtergrond blur afbeelding

Met in mijn ene hand een "van dobben"kroket en in mijn andere hand mijn gedachtes, besloot ik om nu maar een te gaan proberen te omschrijven wat er nu de hele dag en dagen lang door mijn hoofd heen sluipt.

Je herkent het vast wel je loopt overal rond en voert gesprekken met je kinderen , collega's , juffen, buren etc maar eingelijk gaat alles langs je heen. je droomt en niet eventjes maar grote deels van de dag.

Gedachten kunnen zo met je aan de haal gaan dat je soms niet meer weet wat je moet doen met jezelf , de situatie waar je in verkeerd of stappen die je moet maken.
soms lijkt het alsof ik meer twijfel in het leven dan echte keuzen kan maken , ik ben jong moeder geworden en daardoor lever je natuurlijk relatief veel in voornamelijk je jonge jaren. en ja ik heb er zelf voor gekozen uiteindelijk en ik zorg goed voor mijn kids en hou enorm veel van ze ,maar na een relatie van 8.5 jaar met ups & downs ervaar ik zo een enorme levenslust een drang naar vrijheid en vollop genieten het leven "opzuigen" als het waren.

terwijl mijn vriend ( de vader van alle kids ) mij nu wel vrij laat en mij de rust geef die ik nodig heb lijkt het niet genoeg. beeld ik me dit nu in ? is het een soort bindingsangst dat het al die jaren zo op en af is gegaan?
of is het doordat ik/we niet het goede voorbeeld hebben gehad hoe? kan liefde dan echt verdwijnen? maar als je er dan echt klaar mee bent waarom mis je hem dan als jullie even niet samen zijn ? waarom heb je dan aan de ene kant ook dat verlangen naar hem ? of waarom wil je niet dat hij met iemand anders zou praten o.i.d als jullie niet met elkaar zijn? wil je alleen maar het plaatje van compleet gezin in stand houden? ben je gelukkig? 7 jaar verschil is dat nu wat ons de das om doet ? kom ik wel op alle vlakken samen met mijn gezin vooruit als ik hier in blijf ?

zoals jullie zien heeeeeeeeel veel vragen die door mij hoofd heen gaan. en ik merk dat rond mijn menstruatie ik altijd nog meer in een twilight zone terecht kom.
Nu heb ik ontdekt dat wat ik heb een naam heeft namelijk PMDD.
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/premenstruele-dysfore-stoornis/item119346
dit is de ergere vorm van PMS wat vaker voorkomt bij vrouwen.
https://www.gezondheidsnet.nl/menstruatie/premenstrueel-syndroom-pms.

Ondanks dat ik weet dat dit is wat er speelt toch blijft het me elke keer weer overvallen, het is niet iets waar ik me achter verschuil maar wel iets waar ik serieus mee aan de slag wil door zoals in het artikel staat bewuster en gezonder leven en voldoende rusten en meer bewegen.
maar misschien hebben jullie los van dat je last heb van zoiets ook wel veel twijfels en herkenbaarheid in deze chaos die je hoofd soms brengt. deel vooral jullie ervaringen met mij :)

We gaan nu een ruime 8 maanden actief elke zondag en soms dinsdag naar de kerk en dat geeft me wel veel hou vast , maar moet ook zeggen doordat ik een lange tijd heb geworsteld met mijn geaardheid het extra onzekerheid meebracht en het juist ging voelen alsof ik nog meer veroordeeld werd ookal wisten de gemeente leden er verder niks van. maar het is natuurlijk God en ik geloof nu wel dat het een god van liefde is en je accepteert voor wie en wat je bent hij heeft je tenslotte gemaakt.

ik ga proberen wat vaker te schrijven & vooral ook positieve dingen

Liefs Felice.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je