Snap
  • Mama
  • Gezond

Vervolg; Depressie ? Nee toch iets anders!

De arts belde de volgende dag al! Wat ? Zijn de bloeduitslagen niet goed?

De dag na het bloedprikken was ik heerlijk bezig met me eigen dingetjes. De kleine lag lekker te slapen, even een momentje voor mezelf.. Daar ging de telefoon, goedemiddag met de huisarts.... Je bloed is gecontroleerd en de waarde van de schildklier is helemaal niet goed! Schildklier ? Wat? Gelijk is er een afspraak ingepland met de internist in het ziekenhuis. 

Daar kreeg ik te horen dat alle symptomen die ik had uitwezen op me schildklier. Na een hoop onderzoek bleek me schildklier ook een verdikking te hebben. Ze vond het verstandig om een scan te maken, ik was zo bang! Ik heb toch geen enge ziektes ? Ik ben gewoon bevallen van een kerngezond zoontje en nu dit?! 

De scan was behoorlijk spannend, maar bleek nog enigszins mee te vallen, me schildklier was ontstoken na aanleiding van de zwangerschap. Dit noemen ze een te snel werkende schildklier! 

Het zou na enkele maanden vanzelf overgaan, dus medicijnen was niet nodig. Drie maanden later moest ik weer op controle, alleen in die tussen tijd voelde ik me zo slecht. Misselijk, spugen etc. Ik ging bloedprikken bij de huisarts en ja hoor een dag later werd ik weer gebeld!! De waardes zijn zo slecht dat je direct weer naar de internist moet! Zo gezegd zo gedaan, per direct aan de medicijnen! 

Nu ben ik nog steeds bezig met het herstel, en zit ik nog in de ziektewet. Een schildklier word vaak onderschat, en er word vaak gedacht aan een depressie!

Gelukkig was ik blij dat het geen depressie was! ..... Nu kan ik het een naam geven en verder herstellen.. 

7 jaar geleden

Heftig is dat! Ik heb precies hetzelfde meegemaakt na mijn eerste zwangerschap. Ik dacht dat ik een postnatale depressie had! Ik voelde mij zo opgejaagd en kreeg hartkloppingen. Als ik in een openbare ruimte was kreeg ik het gevoel dat iedereen naar mij keek. Ik kreeg paniek aanvallen en kon wel heel de dag janken. Ik voelde mijzelf niet meer, een gevoel van duizelig en warrig door elkaar. Ik ben toen met aandringen van mijn moeder toch maar naar de dokter gegaan. En ja hoor, op maandag 5 gemiste oproepen van de dokter en het ziekenhuis!!!! Ik dacht ook dat ik een enge ziekte had toen ik de voicemail afluisterde met het bericht dat ik DIRECT moest terug bellen. En ik moest ook meteen naar de internist en die was meteen gestart met medicijnen. Achteraf bleek het ook een ontsteking te zijn omdat de waardes toen stabiel bleven zonder medicatie. Maar wat dat een rot periode!!!!

8 jaar geleden

Ja het is echt bizar wat zo'n schildklier met je lichaam doet! Allemaal hormonen.. Oh echt eruit gehaald? Dat is dus ook nog een optie? ... Fijne avond!

8 jaar geleden

Raar ding is het zo'n schildklier! Die van mij werkt soms te snel en soms te traag... ook heel leuk :( En bij mijn oma hebben ze hem verwijderd, omda ze gek aan het worden was. Dat zoiets zo'n invloed op je gedrag enzo kan hebben he...