{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vertrouwen op het Oermoeder gevoel

Afbeelding blog 'Vertrouwen op het Oermoeder gevoel' Achtergrond blur afbeelding

‘Wacht maar, tot je zelf kinderen hebt...’

Hoe vaak ik dát wel niet gehoord heb. Van mijn moeder, vriendinnen, collega’s en ouders van de kinderen op mijn werk. Blijkbaar krijg je, vanaf het moment dat je zelf kinderen hebt een oermoeder gevoel dat van alles met je doet, waarvan je altijd hebt gezegd dat je dát nou juist nooit zou doen.

Één van de eerste dingen die mijn zusje aan mij vroeg toen ik net die avond ervoor bevallen was, was of ik nu ook ineens zo’n oermoeder gevoel heb gekregen. Dat gevoel van dat ik haar tegen alles en iedereen wil beschermen en continue bezorgd ben over wat er allemaal met haar zou kunnen gebeuren. Dat ik de enige ben die weet wat goed is voor haar. Echter ben ik nogal nuchter van aard en moest ik bekennen dat ik dat gevoel niet zo één, twee, drie gekregen heb.

Vanaf het moment dat zij geboren is, voelt het voor mij zo vanzelfsprekend. Natuurlijk wil ik haar beschermen tegen alles en iedereen, maar tegelijkertijd voelt het zo vertrouwd dat ze er nu is. Ik had niet ineens het gevoel alles stop te moeten zetten en alleen maar met haar bezig te moeten zijn. In plaats van me krampachtig bezig te houden met de baby-regeltjes te volgen, haar bij me willen houden omdat ze anders niet goed zou hechten, haar niet uit het oog willen verliezen... pak ik mijn leven weer op mét haar. Laat ik haar gerust vanaf dag 1 alleen slapen in haar bedje op haar eigen kamertje, voeden door oma of opa of tante of mijn zwager en laat ik haar gerust eventjes achter bij mijn collega.

Het gevoel dat ik wél direct na haar geboorte had, ook tijdens mijn zwangerschap trouwens, was het gevoel van vertrouwen. Vertrouwen in haar, dat zij zich geborgen & veilig zou voelen. Vertrouwen in mezelf als moeder, dat ik er alles aan zou doen om haar juist dat te bieden. Door rust & regelmaat te bieden aan ons gezin, want die bestaat naast haar ook nog uit 4 honden en een man.

Ik had een heel groot vertrouwen in het feit dat wanneer ik rust & regelmaat kon bieden in huis, dit iedereen vertrouwen zou geven om te kunnen genieten van deze nieuwe gezinssituatie.

En misschien is dat juíst dat oermoeder gevoel.

- [ ] 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je