{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vertrouwen in de bevalling

Hoe krijg je meer vertrouwen in je bevalling?

Afbeelding blog 'Vertrouwen in de bevalling'

De zon op je gezicht, de wind door je haren, je kijkt goed of er verraderlijke scheuren zijn of waar het ijs zwak is. Zo lijkt het van een afstandje, als jij mij vanmorgen zag schaatsen, maar ik weet beter.

Mijn achterste doet zeer, heel zeer. Van de slee gevallen, ik werd eergisteren gelanceerd door een boomwortel, die stiekem door de sneeuw stak. Au Oei Au. En toch wil ik schaatsen. Maar mijn vertrouwen in mijn schaatstalent heeft een forse deuk gehad. Au Oeps Au.

Dus nu schaats ik met knikkende knie毛n en bibberbenen heel voorzichtig over het ijs. 

Hoe doe je dat: vertrouwen terug krijgen?

Vertrouwen dat het ijs je houdt. Dat je niet languit gaat als je schaats in een scheur komt. Niet plat op je mooie snoet en een bloedneus. Dat soort dingen? Vertrouwen, weten dat je het kunt.

Hoe doe je dat? Hoe krijg je dat?

Voor het schaatsen met mijn zere achterste doe ik nu 3 dingen: oefeningen thuis, pijnstillers en voorzichtig proberen, stap voor stap op een rustige plek vlakbij huis. Als ik val, ben ik zo thuis. 馃榿馃檹

En ik weet van alles over het ijs: langs de kant is het ijs dun, waar water op het ijs staat, is het ijs niet al te sterk meer. Als er veel schaats-sporen zijn, heeft het ijs die andere mensen gehouden, dus houdt het ijs mij ook boven water, wit ijs is vaak zwak.

Wat ook helpt voor je vertrouwen: mensen om je heen, die schaatsen op natuurijs supernormaal en veilig vinden. En die je overeind trekken als je toch een keertje valt. En je dan vol vertrouwen aanmoedigen om door te gaan, gewoon omdat schaatsen ok茅 is.

Je moet er toch niet aan denken dat er mensen rondom het ijs staan, die de mensen 贸p het ijs steeds toeroepen: Pas op! Kijk uit! Houd je het nog vol? Zal ik je alvast een pijnstiller geven? Ik heb de EHBO doos klaar staan hoor, zelfs de hechtpleisters heb ik mee! Wat is het koud h猫! Het valt niet mee h猫. Zullen we maar weer naar huis gaan, dit wordt toch niks....

Ik mag toch hopen dat als deze nachtmerrie echt wordt, we deze angsthazen massaal bij kop en kont pakken, weg van het ijs en eens en voor altijd naar huis sturen. Ja toch?!

Het bizarre is dat dit heel normaal is rondom een zwangere vrouw.
Hoe vaak hoor jij geen horror-verhalen of krijg jij opmerkingen: Houd je het nog vol? Het valt niet mee h猫!, Sterkte straks hoor! Als de baby eenmaal geboren is, ben je alles vergeten...
Wat zeg ik, het begint al als je opgroeit. Je leert, jongen of meisje, dat een bevalling een hels karwei is waar je aan dood kunt gaan. Waar of niet?

Nou ga dan maar eens vertrouwen hebben in je bevalling.

Dat is echt tegen de stroom in roeien. En wat leer je als voorbereiding: ontspan en laat het over je heen komen.

Nou als dat mijn voorbereiding was voor het schaatsen...kwam ik niet ver. Hoezo ontspannen? Hoe dan, wat dan, wanneer dan?

Mijn eigen ervaring met bevallen is helaas verre van rooskleurig. Ik voelde me alleen en raakte meer en meer de controle kwijt. En dan proberen te ontspannen? Wat ik nodig had, was vertrouwen in mijn bevalling. Een goede voorbereiding. Echte kennis. Zodat ik andere keuzes had durven maken. Dat is d茅 reden dat ik bevallingscoach ben, om jou te helpen wel dat vertrouwen te hebben in de bevalling. 

Wil je meer weten over vertrouwen in je bevalling. Hoe jij dat kunt laten groeien en wat je daar voor nodig hebt?
Meld je dan aan voor mijn online groepscursus.
Deze cursus is speciaal voor vrouwen die meer vertrouwen willen in hun bevalling, zodat zij een positieve bevallingservaring realiseren. Deze cursus is zowel voor vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn, niet zwanger zijn maar wel meer vertrouwen willen hebben in de bevalling, als ook voor vrouwen die al een ervaring hebben en meer vertrouwen willen voor een volgende bevalling.
En we doen het samen! 

Omdat ik het voor de eerste keer geef, is het nu nog gratis.

De cursus loopt van 22 feb tot 21 maart 2021.

Dit is de link om je aan te melden:

https://bit.ly/3a8kaTJ-Cursus-Vertrouwen-In-De-Bevalling

Een positieve bevallingservaring begint met vertrouwen.

Met Hartelijke Groet,

Tirza
Online Bevallingscoach

ps: ken jij een vriendin, collega, familie-lid die ook meer vertrouwen kan gebruiken voor de bevalling? 
Stuur haar gerust deze link, zodat ook zij inzicht krijgt in hoe je meer vertrouwen krijgt voor de bevalling. 

Kopieer en plak: https://bit.ly/3a8kaTJ-Cursus-Vertrouwen-In-De-Bevalling


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je