Snap
  • Mama
  • post

verplaatser

hoe verander ik van een verplaatser in een opruimer? is er nog hoop?

Het leed dat opruimen heet. Ik kan niet opruimen. Echt niet. Ik ben een verplaatser. Ik weet gewoon niet hoe ik moet opruimen. Ik krijg alles wel 10x door handen en heb het dan nog niet opgeruimd. Ik ben eigenlijk continu aan het verplaatsen en het schiet niet op. Daar komt bij wanneer ik iets opruim dit ook meteen perfect moet, wat voor nog meer vertraging zorgt. Ik wil altijd teveel in 1x en daardoor kijk ik er alleen nog maar meer tegenop.

Bij ons in huis is het altijd rommelig. De tafel ligt altijd vol met speelgoed en papier. Na mijn zwangerschap is het wel een stukje verergerd, want doordat ik mij niet echt lekker voelde heb ik gewoon minder gedaan in huis en dat moet nog altijd worden ingehaald. Tja.. handig met een baby erbij. Ik ben het nu echter zat. Chaos in huis = chaos in mijn hoofd.

Echter moet er voor mijn gevoel nu zoveel gebeuren dat ik niet meer weet waar te beginnen. Het is ook een feit dat wij gewoon te weinig kastruimte hebben. Waar moet al dat speelgoed heen? Ik weet gewoon niet hoe ik efficiënt moet opruimen en ik het dus ook nog kan vinden indien nodig.

De kleding van de kinderen vind ik ook zo’n ramp. Die 92 past wel de ander 92 niet die 104 is de groot en die kan prima. Ik heb voor mijn oudste nu dus 3 verschillende maten in de kast 92, 98 en 104. Zoveel kleding dat ik het niet eens in de kast kwijt kan. Gek word ik ervan. Om over de jongste nog maar te zwijgen.

Hoe word ik nu een goeie opruimster, zonder het probleem te verplaatsen? Hoe doen jullie dat? Of zijn jullie ook verplaatsers? Heb ik opruimen gewoon niet in me?

Ik zit de laatste tijd niet echt super in mijn vel. Thuisblijfmoeder is eigenlijk niets voor mij. Ik voel mij nutteloos voor de maatschappij ofzo. Echter werken.. tja ik laat mijn kids toch niet alleen?

Misschien dat ik door een huis te creëren waarin alles op orde is ook meer lol krijg in dat hele huismoedergedoe. Ik weet nu best dat ik het als huismoeder er niet echt goed van afbreng. Tenminste niet in mijn ogen! Naja de tafel is nu iig helemaal opgeruimd, niet nog een stapel troep ergens op de hoek. Ik wist niet dat we zo'n mooie tafel hadden :P De keuken is netjes. Nu de rest nog :O

Goede voornemen: verander van een verplaatser in een opruimster en houdt dat zo. Pfff zou het slagen?

10 jaar geleden

Heerlijk om te lezen dat ik niet de enige met een opruimprobleem ben... wat herkenbaar allemaal!

10 jaar geleden

Ik ben zelf wel een opruimer maar dan wel als ik er zin in heb, anders leg ik het op een plek waar het me niet stoort ;-)

10 jaar geleden

Hihi met verplaatsen bedoel ik dat je "het probleem" dus ergens anders neer legt, waar het ook in de weg ligt. Opruimen is dat je het ergens neer legt waar het niet in de weg ligt en waar je het ook kunt vinden als je het nodig bent. Als je verplaatsen heeel letterlijk neemt dan is een ritje in de auto of op de fiets ook verplaatsen :P Maar goed, dankje voor jullie tips en input. Bakken hebben we wel, maar overal bakken vind ik ook rommelig. Dus kast erbij en daar dan de bakken in:P Tot nu toe is de tafel nog steeds leeg hihi.. ik denk een persoonlijk record.

10 jaar geleden

Ik kan heel goed opruimen.....maar het is uiteindelijk niks meer als verplaatsen naar een plek waar het minder in de weg ligt hoor ;-) Ik heb ook veel vaste plekken voor het speelgoed. Dat help een hoop