Snap
  • Mama

Veroordelen is heel makkelijk

Iedereen heeft een mening, maar veroordeel iemand niet die je niet kent.

Wow.. wat een reacties en wat een veroordelingen van mensen die proberen te oordelen over een blog, waar nog niet eens de helft in staat beschreven hoe mijn situatie is. 

Ik vind het knap als mensen aan de hand van een stukje tekst gelijk een oordeel hangen. Dat ik meteen word uitgemaakt als een slechte en egoïstische moeder vind ik erg triest. Maar ik weet dat ik een super goede moeder ben, ik hou volwaardig veel van mijn dochter en iedereen die mij kent zal dat beamen. 

Graag ga ik in op alle veroordelingen van mijn vorige blog, wat nogal wat stof heeft doen opwaaien.

Het eerste punt waar mensen over zijn gevallen is klaarblijkelijk mijn taalgebruik. Ik denk dat iedereen mijn blog heeft kunnen lezen, in een taal die iedereen begreep. Nee, helaas het was geen ABN, Is dat zo'n ramp, dat er fouten in zaten? Of er nou "me" of "mijn" staat, je begrijpt wat ik bedoel. Ik lees ook wel eens blogs waar ik taalfouten bij zie staan, maar dit is een persoonlijk blog, om je gevoelens en gedachtes te uitten, en geen Nederlandse les waar je een opstel moet schrijven en je gecorrigeerd zal worden, wanneer er taalfouten gemaakt worden. Als je daar niet overheen kan lezen, dan lees je me blogs toch niet? Het is maar een suggestie.

Het tweede punt waar mensen erg graag hun oordeel over hebben is de verslaving van de vader van "mijn" dochter. Mensen hebben een heel erg verkeerd beeld over wat verslaving is. En termen als "junk" zijn erg kort door de bocht. Dat schetst een beeld bij mij van een persoon die de hele dag door alleen maar zichzelf aan het vol snuiven is. Die mensen heb je er ook bij maar zo is het niet bij de vader van mijn kind. Hij is verslaafd aan alcohol en drugs, en dat is verschrikkelijk. Maar achter die verslaving zit een verhaal, hebben jullie daar wel eens aan gedacht? Want niet iedereen heeft een zorgeloze jeugd, of krijgt liefde van zijn ouders. En verslaving is een "ziekte". En het is erfelijk aangelegd. Ik zou tegen de mensen willen zeggen die zo keihard een oordeel er over hebben, probeer je eens voor te stellen hoe het zou zijn als jou kind om wat voor reden dan ook verslaafd zou raken, hoe zou je dan reageren? Het zijn geen "beesten". Alleen mensen die verslaafd zijn, zijn heel erg ziek, en van kanker kan je genezen, van een verslaving niet. Voor "normale" mensen is het niet te bevatten hoe het in hun hersenen werkt. Maar voordat je MIJN verhaal veroordeeld, om MIJN keuzes, ga je dan eerst eens inlezen waar je zojuist je mening overgeeft in plaats van meteen te oordelen, over iets waar je totaal geen verstand van hebt. 

Ik weet zelf ook wel dat mijn situatie niet ideaal is, en dat vind ik verschrikkelijk! Maar elke keuze die ik heb gemaakt is uit liefde voor mijn dochter en bescherming voor haar. Natuurlijk gun ik haar een vader, ik wil niets liever dan dat! Maar wel een vader die onvoorwaardelijk voor haar kiest, en zijn problemen oplost. En ik denk dat iedereen een stabiele relatie wil hebben voor zijn of haar kind. Maar sommige dingen lopen nou eenmaal anders in het leven. 

Zoals je vader die opeens een hartaanval kan krijgen, of je moeder die opeens doodziek wordt, je broertje of je zusje, die plotseling komt te overlijden. Er zijn talloze voorbeelden die ik op kan noemen waardoor de stabiliteit die je voor ogen had voor je kind(eren) opeens in duigen valt, en ben je dan opeens een slechte ouder? Nee, dat is het leven. Je leven loopt niet altijd zoals je het voor ogen had... 

Maar 1 ding weet ik wel, ik hou zielsveel van mijn dochter, en ik geef haar al mijn liefde. Het is een super vrolijke en tevreden baby en ik ga door het vuur voor haar! En mensen die mij veroordelen om mijn situatie; kijk eerst eens naar jezelf, want ieder huisje heeft zijn kruisje...

8 jaar geleden

Normaal gesproken denk ik, als ik het er niet geheel mee eens ben of denk niks toe te kunnen voegen zeg ik maar niks. Maar ik val enkel over de zin kanker is te genezen. Nee, als je te laat bent kunnen ze je palitieve zorg geven om je zo lang mogelijk nog een redelijk kwaliteitsbestaan te geven. En het is zwaar klote als je daarin zit. Zelfs als gezinslid en het zelf niet hebt. ( zal bij verslaving ook wel zo zijn, maar daar kun je tegen vechten en dat gevecht kun je winnen, maar je moet zelf wel echt willen) als je terminaal ziek ben kan dat gewoon niet. Die vergelijking vind ik oneerlijk. En je leefwijze kan er toe leiden, maar dat hoeft niet. Maar is dat niet met alles. Ik zal je niet afvallen op je vriend, over de keuzes die je maakt. Ik geloof dat je altijd de goede keuzes probeert te maken. Wat het verhaal ook erachter is. Maar ik viel alleen over het kanker gedeelte, dit ligt bij mij gevoelig. Anders had ik niet op je blog gereageerd.

8 jaar geleden

Mijn hemel het is weer eens zover en dat terwijl je nu pas je 2de blog hier online gezet hebt. Laat ik dan zeggen welkom hier op mamaplaats. Ik ben het met je eens. Verslaving is een ziekte en deze ziekte de baas worden is erg moeilijk. Er zijn als ik het goed begrepen heb niet zo veel mensen die na zoveel jaar verslaving echt clean kunnen blijven. Wellicht is de vergelijking met kanker voor sommige heel erg hard hoewel je levenstijl ook bij KAN dragen tot deze ziekte. Helaas zijn er sommige die niet kunnen begrijpen dat verslaving heel erg moeilijk is om vanaf te komen. Het zou goed zijn als mensen hier eens over lezen voordat ze zo'n snoeihard oordeel geven. Ik heb het geluk dat ik niet dat defect heb op mijn genetisch matriaal anders denk ik dat ik zwaar verslaafd geraakt was aan de alcohol vanwege mijn verleden. Alcohol is ook zo makkelijk verkrijgbaar en daar zit de pijn. Zolang je een verslaafde terug laat keren naar zijn of haar oorspronkelijke omgeving is de kans groter om een terugval te krijgen. Daarnaast moet je een goede reden hebben om te stoppen en elke dag opnieuw te blijven doorgaan met stoppen. Ik hoef dit aan jou denk ik niet uit te leggen. Feit is nu wel dat je een mooie dochter mag opvoeden. Zonder deze man was zij er niet geweest en dat is iets waar NIEMAND een oordeel over mag geven. Aan jou de zware taak om het goede voorbeeld te geven in het gebruik van genotsmiddelen zoals alcohol en tabak. Dit is 1 van de redenen waarom er hier thuis niet gedronken wordt en mijn man beetje bij beetje probeert te stoppen met roken. Ik weet niet of je dochter haar vader/jouw ex ziet en hoe je dit vorm wilt geven of vorm geeft. Heel veel sterkte met alles en ik hoop van harte dat je snel een plek voor jezelf zult vinden. Ik vind het ook heel dapper dat je nu dit 2de blog online hebt gezet.

8 jaar geleden

suzie, en wie ben jij dan om te oordelen? Je hebt het van afstand gezien? Er ooit aan gedacht dat iedere situatie en iedere verslaafde anders is net zoals dat ieder mens een ander karakter heeft. En wat jij tussen de regels door leest is niet wat ik tussen de regels door lees. De vergelijking tussen verslaving en kanker is dat het beide een ziekte is, maar mensen die zo bekrompen zijn als jij kennelijk lezen alleen wat ze willen lezen. Ben benieuwd wat jouw verhaal on t leven is en wat daar wel allemaal niet op aan te merken is want niemand is perfect.

8 jaar geleden

you go girl !