{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verliezen

Afbeelding blog 'Verliezen ' Achtergrond blur afbeelding

Als er een wondermiddel bestond om verlies in 1 klap te verwerken dan nam ik dit middel onmiddelijk. 

Ik was nog een jonge vrouw in spe, mijn hele leven lag nog voor mij en ons, toch besloot iemand om jou van ons af te nemen. 

Hoe moet dit nu verder? Met wie ga ik ju alle hoogtepunten in mijn komende leven delen? Wie begrijpt mij nu beter dan dat jij dat altijd deed? 

Ik heb op 21 jarige leeftijd mijn moeder moeten verliezen, dat is wel het ergste wat een kind kan overkomen. Je moeder is iemand waarmee je als meid, jonge vrouw alles mee deelt. Je vraagt om meningen, goedkeuring en je wilt horen dat ze trots op je is. 

Helaas is mijn prachtige mama overleden aan de gevolgen van kanker, deze gevolgen hebben nog dagelijks effect op mij. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk en haar ontzettend mis. 

Na de geboorte van onze Niek is dit verlies erger geworden. Mijn moeder had altijd 1 droom dat was Oma worden, deze wens heeft ze bij al haar 3 kinderen niet gehaald. Hierdoor voelt dit ook zo wrang en zo ontzettend verdrietig. 

Wat had ze gedaan als ze nog leefde? Was ze dan onze vaste oppasoma? Kwam ze hier dan wekelijk, twee wekelijks of maandelijks naar toe? Zou ze gek op Niek zijn geweest? Zou ze trots op ons zijn? 

Echt er over praten naast mijn vader, broer en zus is er niet. Niemand die mijn verdriet begrijpt en al gauw het te zwaar vind en wisselt van onderwerp. 

Toch zijn er allemaal vragen waar we geen antwoorden op krijgen. Ik kan tegenwoordig slecht omgaan met dit verlies, ik weet niet zo goed waar en hoe ik het aanpakken moet. 

Onlangs ben ik naar een psycholoog gegaan, dit om dit te proberen te verwerken, echter werdt dit proces groter en heftiger dan ik dacht.. 

Hoe dit verder ging lees je in een volgende blog. 

Hebben jullie dit ook meegemaakt? Hoe ga jij om met dit verlies? Vind jij het ook zo heftig en wrang dit soms /vaak niet te kunnen delen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je