{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verliefd op mijn collega

Het hoge woord is eruit en ik voel zowel opluchting als pijn. Voornamelijk hoofdpijn.

Afbeelding blog 'Verliefd op mijn collega' Achtergrond blur afbeelding

Al maanden loop ik ermee rond en vertelde het aan niemand; ik ben verliefd op een collega; Peter.

Peter heeft nogal een heftige scheiding achter de rug en het afgelopen jaar trokken we steeds meer naar elkaar toe; de kerstborrel ging volledig aan mij voorbij want hij vertelde in tranen wat er allemaal aan de hand was. In het nieuwe jaar wandelden we veel samen en vertelden over en weer hoe het ging, want mijn huwelijk is ook niet meer wat het was. Ik nam eten mee voor de lunch en speelden we een potje airhockey (ja, wij hebben zo’n ding op het werk). Ik merkte dat ik mij steeds meer aangetrokken voelde, maar durfde het niet uit te spreken. Bang voor zijn reactie, bang om een blauwtje te lopen, bang om mijn gevoel uit te spreken... Noem de reden maar. Of het excuus om het niet te doen. Want ik deed het niet. Ik zei niets en koesterde de momenten met hem.

Mijn fantasie ging met mij aan de haal en tijdens de momenten op de sportschool liet ik mijn gedachten op de vrije loop. Ik nam mijzelf voor dat ik het met niemand zou delen; ik liet het voor wat het was en zou wel zien waar het uiteindelijk uit zou komen. Dat was een paar maanden geleden.

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en het vreet energie. Ik sliep al slecht, maar nu slaap ik hier ook niet meer van. Het houdt me nogal bezig, dat is dan nog zacht uitgedrukt. En het is makkelijk gezegd om het hem ‘dan maar te vertellen’, zo simpel werkt mijn brein niet. Want wat nou als het niet wederzijds is? Wat nou als hij mij uitlacht? Wat nou als hij wel verliefd is maar dan op een ander? Wat nou als het wél wederzijds? Wat nou als... Nou ja, je snapt dat het zo simpel nog niet is. Ik wil mijn fantasiebubbel graag nog even intact houden, ook al weet ik dat het niet goed voor me is.

Op vrijdag werk ik vaak met mijn allerliefste en meest betrouwbare collega Simone. We hebben altijd de grootste lol en bespreken de ins en outs van de werkvloer. Zo praten we ook vaak over Peter. Ook vandaag. Ik haalde diep adem en gooide het eruit: ‘ik ben verliefd op hem.’
Haar eerst reactie was dat ze dat al dacht. Ze vertelde tevens dat andere collega’s tijdens het personeelsfeest hadden gezegd dat Peter en ik zoveel naar elkaar toe trokken. Niet alleen op het feest, maar ook tijdens het werk. Ze zei dat ze haar vermoedens omtrent mijn gevoelens voor Peter niet met anderen had gedeeld en dat ze dit voor zich zou houden. Ook zei ze dat het beter was om duidelijkheid te krijgen, wat de uitkomst ook zou zijn. Natuurlijk heeft ze gelijk, het neemt niet weg dat het wel heel moeilijk is. Vertel ik het eerst aan mijn man of aan Peter? Daar heeft ze geen antwoord op.

Ik ben nu opgelucht dat ik het met iemand heb gedeeld, maar heb ook hoofdpijn; letterlijk en figuurlijk. Er is geen plaats in mijn hoofd voor 2 mannen.

N.B. Ik ben mij ervan bewust dat ik het nog niet over mijn man heb gehad, wordt dus vervolgd.*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je