{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verleden en Heden

Afbeelding blog 'Verleden en Heden'

Soms ben je aan het spelen met je kinderen of je kinderen maken een opmerking waar je enorm hard om moet lachen.
Dan zijn er van die momenten dat herinneringen van vroeg terug komen.
Als ik terug dacht aan mijn moeder dacht ik altijd aan de lijdensweg die zij had. Die herinneringen waren de heftigste en het laatste waar je die laatste jaren mee werd geconfronteerd. Maar nu zijn de rollen omgedraaid elke keer als er een nieuwe gebeurtenis is met je kinderen krijgt je een terug blik na vroeger. De herinnering aan de lijdensweg gaat niet weg die krijgt een plaatsje en je gaat andere dingen herinneren. Leuke grappige herinneringen die je al jaren kwijt bent. Je hart krijgt dan een soort van vreugde en weer een leuke gedachten erbij.
Verwerken is niet op maanden klaar maar dat kan jaren duren.
Mijn oudste zoon begon te zingen voor zijn kleine broertje, Zijn klein broertje vond dit geweldig en was alleen maar aan het lachen. De herinnering van mijn moeder die stond te zingen in de woonkamer op Queen, Rob de nijs kwamen 1 voor 1 na boven. En heel de dag kreeg ik die lach niet meer van mijn gezicht. De gelukkige momenten die muziek kan brengen. Ook kwam de herinnering dat ze op speelgoed muziek stonden te zingen op een verjaardag.
Om de zoveel tijd komt er een herinnering na boven die er altijd was maar altijd op de achtergrond was om dat die lijdensweg herinneringen op de voorgrond waren.
Het gekke van alles is dat je net zo gek op de liedjes mee staat te zingen in huis als je aan het poetsen bent als toen je moeder deed.
Koester het verleden alles krijgt een ander betekenis in het heden.
Stiekem benieuwd welke herinneringen in de toekomst nog komen.

Wie heeft dit ook gemaakt?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #toekomst

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je