{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vergeet elkaar niet

Quality time

Afbeelding blog 'Vergeet elkaar niet' Achtergrond blur afbeelding

Zullen we lekker uit eten gaan schat? Daarna een biosje pakken en vervolgens de hele vriendengroep meevragen voor een borrel in de stad? En dus eindig je dan kneiter zat om 5 uur ‘s nachts in je bed, word je ergens tussen 1 en 2 uur in de middag met een kater wakker en moet je je even bedenken wat je die nacht nou weer hebt uitgespookt. Lekker gaan en staan waar je maar wilt. Heerlijk toch als je dat allemaal spontaan kan doen? Die onverwachte acties zijn altijd de avondjes voor in de boeken met een goud randje eraan.

Maar zoals alle ouders wel weten; met kinderen gaat dat gewoon niet meer. Je moet alles plannen en eigenlijk heb je al geluk als je een keertje op pad kan zonder die kleine monstertjes om je heen.

Tegenwoordig heeft iedereen het ook zo druk. Ouders werken allebei, je draait een miljoen meer wasjes dan voorheen en ‘s avonds ben je eindelijk blij dat je alles hebt opgeruimd en daarna je bed in kan. Want morgen gaat je biologische wekker ook weer ergens tussen 6:30 en 7:30. (Behalve bij oma trouwens, dan slaapt dat kleine rotzakje tot 9:30.... Nee is goed jongen)

Maar goed, om dus even niet af te dwalen.. Als je eenmaal een kindje (of meerdere) hebt, is het ook echt belangrijk om tijd samen met je partner door te brengen. Natuurlijk heb je het dan alsnog zowat de hele avond over je kind(eren) en scroll je door je foto’s van je telefoon, waarvan 90% alleen maar je kind te zien is.

Maarrrr je bent er even samen op uit. En dat is zo ontzettend belangrijk. Tijd voor elkaar, tijd voor een goed gesprek en even niet de zorg voor je kindje. Je hebt je handen vrij om weer samen hand in hand te lopen of een dansje te doen midden op straat.

Laatst gingen wij dus een dagje samen naar Walibi. De hele dag een beetje aanklooien in dat park, mensen kijken en als kleine kinderen 3x achter elkaar in dezelfde achtbaan want ‘daar staat geen rij’. Om vervolgens hartstikke misselijk onszelf daarna vol te eten met allemaal zure snoepjes. Maar zo’n dag is echt heerlijk, even nergens over na te hoeven denken en even zelf weer kind zijn. We stonden namelijk ook nog eens tot onze knieën in de kleuters want er waren allemaal schoolreisjes, oke we voelden ons echt oud op dat moment, maar je hebt de dag van je leven hoor!

Nu heeft Mees dus 3 opa’s en oma’s, altijd wel iemand die op hem wil passen of waar hij een nachtje mag blijven slapen. Wij hebben dus makkelijk praten. We beseffen ook maar al te goed dat we daar mega veel geluk mee hebben. Maar iedere keer als wij samen even zijn weggeweest, -of dat nou een uurtje is of een hele dag- merk ik dat het ons echt goed doet. Als koppel. We hebben weer tijd voor elkaar en ik geloof erin dat ieder stel dat echt nodig heeft.

En ik geef toe, ik zit in de avond ook echt aan Erik vastgeplakt. We kijken samen series, spelen veel kaart- of bordspelletjes en ook het spel ‘vertellis’ is een goeie voor leuke gesprekken samen. En daar heb je dus niet meteen een oppasadresje voor nodig. Wat ik met mijn blog wil zeggen is; verlies elkaar niet uit het oog, dat zou zonde zijn. Blijf met elkaar in gesprek en doe zoveel mogelijk leuke dingen samen. En als je nou echt geen oppasadres kan vinden en je hebt heeeele leuke kinderen, mag je misschien mij nog wel bellen!


Liefs Daph 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je