{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verdriet achter misbruik. Kalverliefde deel 2

Afbeelding blog 'Verdriet achter misbruik. Kalverliefde deel 2' Achtergrond blur afbeelding

Ik was bijna 16 jaar oud toen ik een relatie kreeg met mijn ex W. Hij was 7 jaar ouder had schulden maar ik was verliefd. Mijn gedachtes als puber over een ideaal romantisch beeld met de man met wie ik oud wil worden daar voldeed hij aan. Ik wou altijd heel graag jong moeder worden, maar eerst wel alles op orde. Ik kom uit een gezin van 4 broers en zussen. Ik werkte al op jonge leeftijd. Dus had vroeg het besef van de waarde van geld. Op het begin was het een beetje een knipperlichtrelatie. Als hij iets deed wat mij niet beviel maakte ik het gelijk uit om het vervolgens weer goed te maken. Na een paar jaar had ik een opleiding afgerond, een vaste baan mijn rijbewijs gehaald en mijn eerste auto gekocht. W. En ik waren op zoek om samen een huis te kopen. Op het laatste moment besloot hij dat hij het toch liever alleen wilde kopen. Ik vond het niet leuk maar trok toch bij hem in. Ik was 23 toen ik zwanger raakte. Dit was bewust want ik was gestopt met het slikken van de pil. Op mijn werk vertelde ik dat het " een ongelukje" was, bang voor de veroordeling dat ik te jong zou zijn. Of dat hij niet geschikt zou zijn voor mij als partner. Maar dolgelukkig was ik toen er 2 streepjes op de test tevoorschijn kwam. Ik had echt de perfecte zwangerschap. Niet misselijk, mooie buik. Ik leefde in een bubbel. W. Was ook erg opgetogen en samen zouden wij dit kindje als zo goed mogelijk ouders opvoeden. 2 dagen voor mij uitgerekende datum werd ik in de nacht wakker ik hoorde een plopje in mijn buik en sprong gelijk uit bed. Mijn water was gebroken. We moesten erg lachen want zat ik nou te plassen of niet? Ik wist dat het nog wel kon duren. Dus ging ik mij opmaken. Iedereen ziet er zo beroerd uit op de bevallingsfoto's, nou die van mij niet dacht ik.... 

Nadat ik binnen 2 uur zulke heftige weeën had dat ik maar bleef spugen interesseerde het mij totaal niet meer hoe ik eruit zag. Ik mocht naar het ziekenhuis, alle schaamte was weg. Ik heb wijdsbeens in mijn blote billen gelegen om de weeën op te vangen. Mijn moeder was inmiddels er ook al bij. Ik probeerde beleefd te blijven maar nadat iedereen om me heen riep dat ik het wel zo goed deed brulde ik dat ze hun mond moesten houden. Na 8 uur kwam je er. Yes het was me gelukt zonder middelen. En ik je in mijn armen sluiten. Je was helemaal verfrommeld vol met rimpels een beetje blauw. En het eerste wat ik dacht was heb ik dit gebaard. Mijn zus die een jaar ervoor was bevallen van een keizersnede kreeg een zoontje met een mooie gladde huid. Maar nadat ik deze gedachte "per ongeluk" had uitgesproken schaamde ik mij gelijk heel diep. Want je was er , ons kindje James. 

Na 2 uur mocht ik al naar huis. Ik voelde mij onwennig de onzekerheid sloeg toe.  In mijn hoofd dacht ik dat ik een goede moeder zou zijn maar ik had geen idee wat ik moest doen.

Ik had veel borst voeding je verslikte je en raakte zo gefrustreerd dat je niet meer wou drinken. Ik probeerde af te kolven van te voren maar je viel te veel af de eerste paar dagen. Nadat je bleef huilen en niet goed wou happen op mijn borst kwam alle ontlading eruit. Het moedergevoel overweldigde mij en de liefde voor jou voelde ik letterlijk uit mij stromen. Nadat ik je had bijgevoegd met een spuitje ging alles met tertijd beter. Ik was gelukkiger dan ooit en vond dat ik alles mooi voor elkaar had. Na drie maanden zat mijn verlof erop en ik besloot om je naar het kinderdagverblijf te brengen. De combinatie ging goed. Ik werkte 24 uur zodat ik de rest van de tijd bij jou mocht blijven. Alles ging goed je sliep snel door, je was een tevreden baby en ik was zo trots als een pauw op je! Totdat je 6 maanden oud was en ik erachter kwam dat je vader verslaafd was.......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je