{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verdedigingsmechanisme

Waarom doe je dat?

Afbeelding blog 'Verdedigingsmechanisme' Achtergrond blur afbeelding

Continue uitleggen en verantwoorden. Hoe kan het toch dat ik er dagelijks intuin mezelf en de keuzes die wij als gezin maken, te verdedigen? Ben ik bang dat ik het niet goed genoeg doe? Ben ik bang veroordeelt te worden? Wil ik graag laten zien dat ik het wel weet? Wil ik graag laten zien dat ik het wel goed bedoel?

Ik weet het niet... Wat ik wel weet is dat er geen groter onderwerp van twijfel is, dan de keuzes die ik maak rondom de opvoeding en ons gezin.

Ik werk fulltime en we hebben gekozen voor kinderopvang i.p.v. oma. 'Ja, want we vinden het zo goed dat...' Onze jongste is sinds kort zindelijk en 'ja' we hebben hem daarin wel aangemoedigd. 'want...' Wij eten wel eens voor de TV en vinden het goed dat de kinderen niet altijd hun groente opeten. 'dat doen we omdat...'

Enzovoorts...

Met name alle keuzes welke 'biologisch onverantwoord' zijn ( grappen wij hier wel eens), heb ik het idee te moeten verdedigen. En zo gek is dat, want ik twijfel geen seconde of ik de goede keuze maak, daarin vertrouw ik blindelings op mijn instinct en ben ik ook niet bang dat zaken 'fout' gaan of anders lopen.

En toch? En toch loop ik mijn keuzes te verdedigen. Tegen de buurvrouw, tegen oma, tegen tante, tegen de juf, tegen collega's...

Waarom? Ik doe het toch goed genoeg? Toch? Want....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je