Snap
  • Mama
  • Momlife
  • verbouwen
  • momblogger
  • interieurlover
  • bohemianstyle

''VERBOUWEN MET KIDS''

'wat doe je hou je ze weg de kids? of laat je ze juist helpen?'

Terug naar zo'n 5 jaar geleden, samen kijken naar een groter huisje, ons wens was een huisje laten bouwen 5 jaar geleden in het leuke Nobel horst.  Maar helaas was dat niet voor ons weg gelegd en zijn we positief verder gaan zoeken naar een leuk huisje.  Zodoende kwamen we een paar maandjes later een leuk huisje tegen, een rijtjes woning met super lange tuin en een vrij ruime woonkamer. Verkocht!!!  ons smaak was het zeker niet van binnen, maar gelukkig heb je verf .. vloeren , behang en je ''EIGEN'' ''PINTEREST'' ideetjes.  Pinterest toch wel mijn vriend! wie het niet kent … raad ik het je zeker aan, je doet daar onwijs veel leuke ideetjes op en je kan je eigen bord maken. Maar goed … terug naar het verhaal,  we kozen toen der tijd voor een giet vloer.. waar we nu onwijs spijt van hebben, tis zo lelijk geworden... heel erg jammer. 

Nu zijn we inmiddels 4 jaar verder, samen met 2 kindjes  wonen we hier nog steeds ''jawel met onze gietvloer'' we hebben in die 4 jaar tijd  niet veel gedaan, de badkamer is nog oud en zeker niet onze smaak net als de wc, de keuken zit er al 16 jaar in maar is nog wel modern (zie foto's) wat we wel hebben gedaan is een dakapel die hebben we op zolder meteen laten plaatsen net zoals de gietvloer en stuucwerk beneden. Vince was toen nog jong en eingelijk hebben we alles prima kunnen laten doen JA ''LATEN DOEN'' we waren er niet en het werd gedaan dus dat kon prima met een kleine toen, en de verhuizing ging ook zonder  problemen. 

In de loop der tijd hebben we natuurlijk wel iets gedaan zoals een muurtje beneden geschilderd (oker geel) was toen hip, boven op zolder hebben we een muurtje geplaats en die kamers en trap gat laten stucen, een echte houten vloer zelf geplaatst en wit geschilderd dit hadden we in ons ouden huis ook! het liefst heb ik dat overal, maar goed, we hebben deurtjes gemaakt voor de was gedeelte , en een bureau boven gemaakt voor Rick en mij, en uiteraard Vince zijn kamer toen leuk gemaakt, een stoer okergeel, monochrome kamertje. Ook hebben we Tess haar kamertje opgeknapt en onze kamer en de kasten kamer. Overal een nieuwe vloer op de eerste verdieping. Eigenlijk hebben we tijdens deze klussen het afgelopen jaar de kindjes juist erbij betrokken, Wat vinden ze mooi? En ook zeker op een speelse manier laten helpen, Juist daarom ging het ook fijn en keken ze er zelf ook zo naar uit om een mooi nieuw kamertje te te krijgen. Tess haar kamertje is nog niet af, en de hal boven ook nog niet.

Alle deuren gaan we nog wit maken door het hele huis heen, kozijnen van de deuren worden wit, de trap beneden gaan we in het najaar nog doen mooi van die houten platen, een mooie muur bij het trapgat nieuwe trapleuningen , van buizen, de hall beneden word nog gedaan, en zo blijven we voorlopig bezig om ons huisje mooi te maken.

Dit jaar hebben we ook de tuin voor en achter gedaan, dat was toch wel even 8 weken bikkelen en vooral met de kids! wij hadden dit best onderschat, maar goed 18 meter tuin is ook niet niets … eerst 3 weken in een zand bende geleefd, voor ons een ramp en voor de kids een ware speel paradijs .. ze mochten mee denken met de tuin wat ze graag wilden zien in de tuin, zo konden we week voor week samen en met de kids uitkijken naar een mooie nieuwe voortuin en achtertuin. Na acht weken knallen hebben de mannen het voor elkaar gekregen om er een geweldige tuin van te maken, na dagelijks de vraag van de kids (is de tuin al klaar) waren ze door het dolle heen! want ja gras , een trampoline, een eigen moestuin, waarbij ik ze lekker heb mee genomen naar de winkel om samen plantjes uit te zoeken en groentjes, om dit samen te planten! waar we ook al heerlijk van hebben kunnen eten, komkommer , tomaatjes, andijvie , kruidjes , paprika en meer lekkers dat nog lekker groeit, lekker en leerzaam voor de kids. Zo kon ik de kindjes mee nemen tijdens de verbouwing van de tuin en konden de mannen tussen door ook wat doen. Maar nog is de tuin niet 100% af we gaan nog een buiten keuken maken voor Rick want die is gek op buiten koken! Met zijn bbq en dutch oven en straks ook zo'n black bastard! Op zijn eigen plekkie! Ook komt er nog een doek bij de pergola nog wat fruit boompjes volgend jaar en een extra lounge set, En nog een nieuwe  eettafel set. Helaas heb ik ook geen geld boom in de tuin.. Al hoop ik nog steeds dat elke dag die man van de televisie aan de deur komt.. Met gefeliciteerd... 100000 euro.. '' WE DROMEN LEKKER VERDER''

Dat de tuin nu gedaan is geeft ons al zo veel rust, we stoorde ons de laatste tijd veel aan ons huisje. de plek vinden we ook niet zo ideaal meer, het liefst wonen we in een super tof oud huisje met veel groen eromheen en een eigen oprit... ''ZO KAN DE VROUW OOK NIET MEER ZIJKEN'' dit zijn de woorden van mijn lieve man … Rick wilt het liefst het hele huis wit hebben.. ''beetje gek wel een rijtjes woning met een wit huis'' maar goed wie weet ooit een ander huisje, voor nu besloten wij toch om hier nu te blijven en dus te gaan verbouwen aankomend nieuwe jaar.

Nog lekker blijven zitten want de kindjes hebben het hier heerlijk, een boerderij , voetbal velden, een stuk bos, super lieve gezellige buren kan ze inmiddels wel vrienden noemen! Dat is dan toch allemaal wat telt op dit moment. Wij hebben nu dan ook de goedkeuring van de gemeente om zo ons raam voor bij de keuken groot te maken tot aan de grond voor meer licht, ook de kozijnen achter gaan we doen Rick wilde heel graag zwarte kozijnen met openslaande deuren en 2 grote ramen tot beneden. En ja je leest het goed Rick .. hij heeft eigenlijk al die grote dingen bedacht om te doen zijn wensen, uiteraard stem ik mee in! laat mij straks de inrichting en nieuwe meubeltjes maar kiezen!, en ook is ons keuken al ontworpen en is het nog even wachten geblazen, en het word dan ook wel een zwarte keuken, met marmer blad ! Wauw ik kijk daar al zo naar uit. Daarbij gaan we eindelijk die gietvloer bedekken.. met een toffe visgraad van heel licht pvc eiken.

Zo blijven we lekker bezig , de kindjes betrekken we altijd overal bij en nemen ze mee als we dingen uitzoeken, zo zijn ze ook voorbereid op wat komen gaat, gaat het een dag niet straks met de verbouwing nou dan gaan ze heus wel een dagje weg naar  opa en oma bijboorbeeld.  Maar ons gezien, hebben we het altijd leuk en gezellig kunnen doen met de kids erbij en vinden zij en vooral Vince het ook maar zeer interessant, en helpt graag mee.

Kwa interieur kan ik niet wachten om daarna los te gaan, eindelijk na 7 jaar nieuwe meubels .. en vooral een nieuwe kleur en stijl, wij houden samen wel van Scandinavisch en Industrial en ook bohomain vind ik zelf heel tof .. Onze moodboard staat al klaar!

Zijn jullie benieuwd naar tips trics , en leuke foto's die ik deel before en after , en onze verbouwing in 2021 dan neem ik jullie graag mee op mijn instagram   @pure_huisje

ben benieuwd naar jullie ervaringen dromen en vooral stijl.

liefs patricia

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap