{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verassende bezoek

Voor alle zekerheid kijk ik door de raam. Tot m'n grote schrik zie ik geen Rinze maar helemaal iemand anders staan.

Afbeelding blog 'Verassende bezoek '

‘dit kan toch niet’ zeg ik hardop. İk kijk twee keer of ik het wel goed zie. Hoe durft ze nog langs te komen. Wat moet ik met deze situatie. Elke keer gebeurd er wel wat. Wanneer krijg ik nou rust. Rinze heeft ook niet aan zijn woord gehouden want hij is nergens te bekennen. ‘Ria ben je thuis’ er wordt weer op de deurbel gedrukt. İk zucht en weet dat ik eigenlijk niet moet opendoen. Maar ergens weet ik dat ik het juist wel moet doen. Om rust te vinden of misschien antwoord op m'n vragen. Zij weet waarschijnlijk meer dan mij. Ze klopt dit keer op de deur ‘Ria doe de deur open ik moet met je praten’. İk zucht en haal eerst diep adem daarna probeer ik rechtop te staan en doe de deur open met een boos gezicht. ‘wat moet je van me’ zeg ik chagrijnig. Dit keer kijkt zij mij verrast aan, dit had ze dus niet verwacht. ‘ehh het spijt me dat ik je stoor maar ik moet met je praten mag ik alsjeblieft naar binnen komen? En ehh ben je nog steeds boos op mij?’ zegt ze half verlegen. İk twijfel maar stem toch toe, de buren hoeven niet mee te luisteren.

Zonder wat te zeggen doe ik de deur voor haar open en doe een stap opzij. ‘naar je slaapkamer’? Vraagt ze weer verlegen. Dat zo'n mens verlegen kon zijn had ik nooit gedacht. ‘nee m'n ouders zijn niet thuis ga maar zitten en vertel me alsjeblieft snel wat me je zo graag wilt vertellen Jasmine’ zeg ik nog steeds op dezelfde toon. Ze knikt en ik zie hoe moeilijk ze het eigenlijk heeft. ‘vertel me nu wat er is, ik ben moe’ probeer ik weer. Jasmine knikt en begint te vertellen ‘hij is vreemdgegaan, hij heeft ook gezegd dat hij niet van me houd’ daarna begint ze te huilen. Natuurlijk weet ik over wie ze het heeft maar toch vraag ik het haar ‘over wie heb je het en hou op met huilen want ik begrijp je zo niet’. Ze luistert naar me en stopt met huilen ze haalt een zakdoek uit haar tas en gaat verder ‘Nico is vreemdgegaan met Alma, hoe dom kan ik zijn. İk heb ze samen zo vaak gezien. Maat hoe kon ik weten wat voor klootzak hij is. Met jouw beste vriendin Alma’ zegt ze nog een keer. İk knik naar haar ‘ik wist het al na de scheiding ben ik naar haar toe gegaan, ik wist niet waarom ze zo afstandelijk deed de laatste tijd totdat ik ze op de dag heb betrapt’. Jasmine kijkt me met open mond aan ‘wat erg van haar vieze slet dat ze is’ zegt Jasmine. İk begin te lachen ‘jij hebt het zelfde gedaan Jasmine terwijl ik zwanger was. Je bent naar me toe gekomen en gezegd dat je blij was over m'n miskraam, wel met andere woorden. Wil je nu alsjeblieft weg gaan en nooit meer terug komen’. Dit keer begint Jasmine nog meer te huilen. İk weet niet wat ik met haar moet doen. Ze is in ieder geval niet de slimste thuis. Eigenlijk wil ik met haar mee huilen maar ik kan dat niet maken. ‘het komt allemaal goed Jasmine, kijk mij. İk sta rechtop en Nico en Alma mogen opdonder’. Zeg ik om haar een klein beetje te kunnen kalmeren. ‘wacht even ik kom eraan’ ik loop naar de keuken en pak een glas water voor haar. Als ze drinkt word zo gelukkig ook rustiger. Ze kalmeert en knikt ‘je hebt gelijk Ria, het spijt me dat ik gemeen tegen je was. Maar Nico zei dat je gewoon niet lief was. Nu weet ik dat hij weer gelogen heeft’. İk knik ‘het is al goed Jasmine, ik heb je het vergeven. Wil je nu alsjeblieft weggaan want ik moet slapen’. Voeg ik er snel aan. ‘ja is goed, m'n vriendinnen wachten op mij’ zegt Jasmine. Ze veegt haar tranen en staat op. ‘nou bedankt voor alles natuurlijk ook voor de water. Je bent een echt super lief voor me, en tot gauw’. İk moet eigenlijk lachen om wat ze zegt. Alsof zij niet degene was die net een half uur jankte op de bank. ‘ga maar snel Jasmine en wil je alsjeblieft niet meer komen zonder dat je me gebeld hebt’ zeg ik. Ze knikt en doet de deur achter zich dicht.

İk haal opgelucht adem en moet eigenlijk lachen om wat er net allemaal is gebeurd. Hopelijk is het de laatste keer dat ze langs is gekomen. Ze denkt alleen maar aan zichzelf. İk pak haar glas water en breng het naar de keuken als ik het gewassen heb loop ik weer naar m'n slaapkamer. Weer gaat de voordeur. ‘ze is wat vergeten het kan gewoon niet anders’ zeg ik hardop met een zucht. ‘vandaag mag ik dus niet slapen’. Snel loop ik naar de voordeur toe en zonder te kijken doe ik de deur open. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je