{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verantwoording over verantwoording....

Geen gezeik aan mijn kop! En iedereen vond dat prima... Maakte mijn eigen keuzes en iedereen begreep die. Ze waren altijd weloverwogen en paste prima bij mij. Totdat ik zwanger werd en iedereen het altijd maar beter leek te weten. En het ergste.... Op alles wat je doet je verantwoording over moet leggen!

Afbeelding blog 'Verantwoording over verantwoording....'
Geen gezeik aan mijn kop! En iedereen vond dat prima... Maakte mijn eigen keuzes en iedereen begreep die. Ze waren altijd weloverwogen en paste prima bij mij. Totdat ik zwanger werd en iedereen het altijd maar beter leek te weten. En het ergste.... Op alles wat je doet je verantwoording over moet leggen! Alsof je na de verantwoording over een mooi klein lief wezentje krijgt, je niet meer normaal voor jezelf kan nadenken! Waarom neem je geen koekje, ben je bang dat je dik wordt? Nee ik weet al dat ik rond word, maar mag het een beetje binnen de beperking blijven. Waarom neem je dat merk kinderwagen, jeetje dat je daar zoveel geld aan uitgeeft, vind je dat niet zonde? Als je een beetje goed zoekt naar een overjarigmodel en/of uit de showroom kan je zo minimaal 50% korting krijgen!Waarom laat je, je baby niet huilen? Hij valt vanzelf wel in slaap hoor. Moet ik dan niet doen wat goed voelt... dat was toch het moedergevoel waar ik naar moest leren om naar te luisteren. Wat?! Blijf je nog zoveel werken, besef je wel hoe zwaar je het gaat krijgen en (oh daar komt die vreselijke...) daarvoor 'neem' je toch geen kinderen. En ik maar denken dat het voor iedereen anders het beste werkt en zich goed onder voelt en functioneert (en dus daardoor een betere moeder kan zijn). Een thuisblijf of werkende moeder, als je maar trouw aan jezelf blijft en daardoor aan de mensen (lees vader van je kind en natuurlijk het belangrijkst je kind). Doordat ik extra blijf werken, krijgt mijn vriend ook de kans om een dag minder te gaan werken en heerlijk van zijn zoon te genieten. Heb je al een naam bedacht? Toch wel een die we kunnen uitspreken en kunnen schrijven. Of juist toch wel een originele he.... niet de Jan, Piet, Klaas verhaal? Nee! Het wordt een naam die WIJ mooi vinden. Het is al moeilijk genoeg om er een te vinden als we nog niet eens rekening houden met al jullie wensen! Wil je thuis bevallen?! En als er dan iets mis gaat? Is dat wel verstandig? Van alle enge spookverhalen wordt het uitzicht er nu idd niet beter op. De aller aller ergste in zijn soort. Borstvoeding! Gedurende bijna de hele zwangerschap heb ik vol kunnen houden met het antwoord 'ik weet het nog niet' 'ik hou nog allebei de opties open tot zo lang mogelijk'. Eigenlijk had ik het allang voor mijzelf beslist. Ik wilde gewoon heel erg graag flesvoeding geven. Maar durf dat tegenwoordig maar eens hardop te zeggen. Afkeurende blikken genoeg gehad, want het is toch het allerbeste en het is zo een mooi gevoel en bijzonder moment. Jaja alleen maar positieve verhalen. Maar alle negatieve verhalen en bij wie het allemaal niet goed ging hoor je pas veel later achteraf. Ben wel nieuwsgierig waar jullie allemaal verantwoording over hebben moet leggen? En zelfs daardoor iets gedaan waar je helemaal niet achter stond, maar omdat..........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je