{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verantwoorden??

Waarom doen we dat toch?

Afbeelding blog 'Verantwoorden??' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter heeft paar weken geleden voor het eerst druiven gegeten. Ging goed! Ja... ik had ze door midden gesneden en toen nog eens. Trouwens toen het zo een lekker weer was, dertig graden en een heerlijk briesje. Ben ik naar de speeltuin gegaan met haar. Ik had haar ingesmeerd met factor 50. 

Mijn dochter eet groente, fruit en drinkt genoeg. Of ze .... al eet? Nee, nog niet.. 

waaaaarom?? Waarom doen wij dit? Waarom verantwoorden wij ons telkens weer. Ik zie dit tegenwoordig zo vaak op sociaal media.. kind ligt op slaapkamer, moeder ligt buiten. Er bij vermelden: ik heb de babyfoon bij me. Of bij een foto van tomaatjes en dat deze ook door de helft gesneden zijn. 

Vaak kijk ik dan bij de reacties en dan schrik ik. Waarom bemoeien andere moeders zich op een negatieve manier met elkaar? Wat haal je hier uit? Word je hier gelukkig van? Doen ze dit ook bij jou? Weet jij het echt beter? Man man man.. dit maakt mij soms zo onzeker, dat ik zelfs niet eens meer alles op sociaal media gooi. Ik plaats bv het gezicht van mijn dochter niet. Hier kan ik ook iets over typen. Ik verantwoord mij vaak ook onder foto’s etc. Achteraf denk ik dan waarom? 

Kunnen wij niet als moeders naar elkaar lief zijn? We proberen en doen allemaal ons best. Ieder op zijn eigen manier. En ik ben er van overtuigd dat we allemaal wel iets van elkaar kunnen leren. Is het niet iets groots dan is hebt iets kleins. Is het niet iets wat je gelijk ziet, dan komt die bewustwording later wel. 

Ik wil mij niet onzeker voelen. Ik ben namelijk zo ontzettend trots op mijn dochter, maar toch maken zulke opmerkingen mij onzeker. 

Laat ieder in zijn eigen waarde, heb je niets liefs te melden.. meld dan niks oké? 

Heb me even laten gaan, maar merk dat dit me dwars zit. Misschien wel herkenbaar voor andere moeders. Ik probeer de opmerkingen te negeren, soms wat lastig maar de meeste keren lukt dit. Dit zorgt voor mij voor meer rust. 

Want je doet het goed!! 


Liefs, Y. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je