Snap
  • Mama
  • #kinderen
  • #boos
  • #liefzijn
  • #verantwoorden
  • #waarom
  • #bemoeienis
  • #ergenis

Verantwoorden??

Waarom doen we dat toch?

Mijn dochter heeft paar weken geleden voor het eerst druiven gegeten. Ging goed! Ja... ik had ze door midden gesneden en toen nog eens. Trouwens toen het zo een lekker weer was, dertig graden en een heerlijk briesje. Ben ik naar de speeltuin gegaan met haar. Ik had haar ingesmeerd met factor 50. 

Mijn dochter eet groente, fruit en drinkt genoeg. Of ze .... al eet? Nee, nog niet.. 

waaaaarom?? Waarom doen wij dit? Waarom verantwoorden wij ons telkens weer. Ik zie dit tegenwoordig zo vaak op sociaal media.. kind ligt op slaapkamer, moeder ligt buiten. Er bij vermelden: ik heb de babyfoon bij me. Of bij een foto van tomaatjes en dat deze ook door de helft gesneden zijn. 

Vaak kijk ik dan bij de reacties en dan schrik ik. Waarom bemoeien andere moeders zich op een negatieve manier met elkaar? Wat haal je hier uit? Word je hier gelukkig van? Doen ze dit ook bij jou? Weet jij het echt beter? Man man man.. dit maakt mij soms zo onzeker, dat ik zelfs niet eens meer alles op sociaal media gooi. Ik plaats bv het gezicht van mijn dochter niet. Hier kan ik ook iets over typen. Ik verantwoord mij vaak ook onder foto’s etc. Achteraf denk ik dan waarom? 

Kunnen wij niet als moeders naar elkaar lief zijn? We proberen en doen allemaal ons best. Ieder op zijn eigen manier. En ik ben er van overtuigd dat we allemaal wel iets van elkaar kunnen leren. Is het niet iets groots dan is hebt iets kleins. Is het niet iets wat je gelijk ziet, dan komt die bewustwording later wel. 

Ik wil mij niet onzeker voelen. Ik ben namelijk zo ontzettend trots op mijn dochter, maar toch maken zulke opmerkingen mij onzeker. 

Laat ieder in zijn eigen waarde, heb je niets liefs te melden.. meld dan niks oké? 

Heb me even laten gaan, maar merk dat dit me dwars zit. Misschien wel herkenbaar voor andere moeders. Ik probeer de opmerkingen te negeren, soms wat lastig maar de meeste keren lukt dit. Dit zorgt voor mij voor meer rust. 

Want je doet het goed!! 

Liefs, Y. 

4 jaar geleden

Persoonlijk denk ik niet dat dit soort opmerkingen negatief bedoeld zijn. Eerder om te helpen, of omdat mensen het beste voor hebben met je kindje. Mocht jij nou net niet weten dat je een druif het best in de lengte door kunt snijden en je kindje stikt.. dan had je die tip maar al te graag van te voren willen horen. Mensen zeggen zoiets niet omdat ze vervelend willen doen, maar juist omdat ze het goed voor hebben met jou en met jouw kindje. Dat jij je daar blijkbaar onzeker door voelt is in mijn ogen iets anders. Want waarom zou jij je daar onzeker door voelen? Ben je bang dat je het niet goed doet? Ik zou zeggen: vertrouw op jezelf en wees blij dat er blijkbaar zoveel mensen om jullie zijn die jullie zoveel liefhebben.