{{ message.message }}
{{ button.text }}

Veel onderzoeken en ook goed nieuws!

Half augustus was mijn laatste bericht, nu even een update....

Afbeelding blog 'Veel onderzoeken en ook goed nieuws!'

Enkele dagen na mijn laatste bericht heb ik gebeld met de praktijkmanager. Ik heb haar uitgelegd wat hun besluit met mij deed, alle klachten opgesomd en erbij gezegd dat ik vanaf het eerste gesprek eerlijk en duidelijk ben geweest wat betreft de uren, de opvang en de PTSS. Daar is steeds begripvol op gereageerd en vervolgens is enkel een oproepcontract mogelijk. Ik heb jullie nu uit de brand geholpen met de vakantieplanning en dan willen jullie mij nu dumpen met een dergelijk contract.
Waarop dan het verweer kwam dat zij daar meteen eerlijk over is geweest (op dat moment was ik er al aan het werk onder de proefplaatsing en kon ik dus al niet meer terug). Dus ze vond mijn uitlating van dat zij mij met de rug tegen de muur plaatsten niet eerlijk.
We kwamen er niet uit en ze vroeg of ik die middag nog kwam werken. Daarop heb ik gezegd dat zolang ik niet uit deze onzekerheid ben, ik last heb van de stress en niet inzetbaar ben.
Dus ik melde mij ziek, ook bij het UWV.
De dag erop had ik nog een sollicitatiegesprek, heb ik gewoon door laten gaan. Ik hou er niet van om dergelijke afspraken op zo'n korte termijn af te zeggen en dan erbij, het ging om een andere functie. Dat gesprek liep lekker, hier niet gemeld van de PTSS, daar kwamen we niet aan toe en dit was slechts een oriënterend gesprek. In een volgend gesprek zou ik dat wel aangeven, ik speel graag open kaart.
Terwijl ik dat gesprek had, heeft de praktijkmanager me geprobeerd terug te bellen. Dus in de auto belde ik haar gelijk terug. De directeur ging niet over tot het aanbieden van het urencontract waar ik destijds op gesolliciteerd had. Daar komt bij dat ik me nu ziek heb gemeld, hij heeft er geen vertrouwen in dat ik de drukte van het werk aan kan dus hij wil niet meer verder met je.
Hoe prettig deze uitwerking ook voor mij is, ik ben daardoor meteen van al mijn problemen af, maar ik voelde me ellendig door dit bericht. Ik heb gefaald, mislukt en afgedankt. Auw! Logisch, maar niet minder pijnlijk.
Nu kan ik me op mijn herstel richten, en dat is nodig! Door deze ellende ben ik weer een heel eind terug gezet.
Inmiddels ben ik op vakantie geweest, wat heerlijk was! Maar terwijl we daar waren, had ik ook een sms gekregen dat het UWV mij op gesprek wilde hebben zodat ze kunnen beoordelen of ik werkelijk arbeidsongeschikt ben. Sinds dat bericht slaap ik slecht en pieker ik me suf.... Ik maak me zorgen, want hoe vaak keuren ze niet mensen volledig goed en zetten ze aan het werk terwijl ze nog niet eens hun eigen boterham kunnen smeren.
In de week na terugkeer van de vakantie heb ik verschillende afspraken staan: maandag (mijn verjaardag) eerst bij de dermatoloog en later in de ochtend naar Dimence voor de bespreking van de uitslag van mijn dochter haar onderzoeken.
De dermatoloog vond de psoriasis onrustig (goh) en wilde daar medicatie op inzetten. Maar ik zei dat ik géén hormoonzalfjes wil, omdat deze het probleem geven van een dunner wordende huid. Dan heb ik psoriasis én een dunne huid.... Niet handig!
Hij had dan wel een andere zalf, deze duurt lang voor hij werkt, maar is niet op basis van hormonen, maar op basis van vitamine D. Doet u die dan maar. Toen ik aangaf dat ik ook erg veel last heb van de gewrichten her en der en de rug ook, verwees hij mij naar de reumatoloog. Het wordt tijd dat er goed gekeken wordt naar die klachten, dus hier is de verwijzing (als u dat ook wilt).
Dimence had een goede uitslag: ze kon de onderzoeken niet doen zoals dat hoort, maar met de antwoorden die ze kreeg heeft ze een berekening kunnen maken. Daar kwam uit dat ze een prima gemiddelde heeft, op taalgebied steekt ze er ver bovenuit. Dus daar was ik wel blij mee, ik zat niet te wachten op (hoog)begaafdheid.
Het is nu zaak dat school haar op een andere manier gaat benaderen: niet de kleuteruitleg als: Knip deze cirkel uit, plak hem op en dan mag je hem versieren. Maar: Wil je deze cirkel uitknippen? Dan kan ik zien hoe goed je kunt knippen en kan ik je eventueel helpen als het je niet zo goed zou lukken.
Een uitleg waarom ze iets moet doen en wat het haar oplevert. Zodra onze kleuter het idee heeft dat ze iets moet doen wat totaal geen zin heeft, doet ze het namelijk gewoon niet! En als je denkt dat je haar het tóch kunt laten doen, vergeet het maar. Nee is nee en blijft nee! (iets wat ze overigens ook meerdere malen zegt op zo'n moment).
Ze is verbaal erg goed, waardoor de mensen in haar omgeving haar hoger inschatten dan ze is. Want perfomaal ligt ze gewoon netjes op de lijn aldus Dimence. Dat frustreert haar en maakt haar tegendraads. Ze reageert dan dus ook erg impulsief en weet dan gelijk ook te benoemen hoe ze het wél had moeten doen.
Een pak van mijn hart, want wat een werk was het geweest als er wel iets gevonden was door Dimence.... Don't get me wrong! Ik hou van mijn kinderen en doe werkelijk alles voor ze. Maar ik zit nu in een heel zwaar pakket met al mijn eigen sores en moet daarbij de verzorging van de kinderen onverminderd door doen. Ik doe het met liefde, zou niet anders willen, maar mijn lijf kan het niet aan op het moment.

Dat brengt me weer terug op mijn eerdere verhaal.
Ik bracht de verwijzing zelf wel even naar de poli reumatologie, kom ik op de terugweg langs.... Daar vertelde de betreffende secretaresse mij dat er enorm lange wachtlijsten zijn op het moment en dat ik zeer binnenkort gebeld ga worden voor een afspraak.
Nee hé, moet ik weet niet hoe lang nog met deze gekmakende pijn rondlopen! De dag erna belde ze mij op: de reumatologen hebben uw verwijzing bekeken en ze willen u volgende week donderdag zien.
Oh jeetje, ik zal alles op alles zetten de kinderen in de oppas te krijgen.
Prima, als het niet lukt, die oppas, dan kunt u pas aan het eind van dit jaar terecht.
Oeps, ja, het gaat me lukken hoor! (nét op de dag dat de jongste normaliter op de opvang zit, maar omdat ik voorlopig niet zal gaan werken heb ik dat stop gezet. Want ook de opvangtoeslag zal gaan vervallen. En ook mijn dochter die dan normaal gesproken op school zit, is dan thuis wegens de stakingen. Dus beide kids thuis...)
En het is ook gelukt, mijn moeder komt me weer eens uit de brand helpen :-) Morgenochtend dus naar de reumatoloog, ben zo benieuwd!

De arts van het UWV zat bijna ademloos te luisteren naar mijn lichamelijk klachten. Vooral bij het gynaecologische gedeelte keek ze mij met ontzag aan: wat moet jij iedere maand een gevecht leveren! En terwijl ze mijn man aan keek die mee was naar het gesprek: wat een gezellige boel is het bij jullie thuis, of niet?!
Dus dat viel enorm mee. Zij wil graag dat ik haar bericht stuur zodra ik bij de gynaecoloog ben geweest. Dan moet ik verslag uitbrengen van wat de diverse specialisten voor mij in petto hebben.
Ze dacht, op basis van mijn dossier dat ik misschien wel leed aan ADD. Daar moest ik maar eens naar kijken. Dat deed ik diezelfde middag dan ook nog, maar ik kan mezelf daar totaal niet in herkennen. Ik zal het dan ook over 2 weken met de POH-GGZ bespreken, want de arts van het UWV adviseerde een onderzoek naar mijn psychische gesteldheid/belastbaarheid.
Wil ik best in meegaan, ik ben er zelf ook wel behoorlijk klaar mee dat ik er iedere keer "zo" uitplug....

Dan wil ik afsluiten met een heel positief bericht: ons huis is onder voorbehoud verkocht, de ontbindende voorwaarden van onze koper lopen uiterlijk 26 oktober af. Dus dat is zó fijn! Eindelijk weg hier! Ook één van de oorzaken dat ik me niet lekker in mijn vel voel....
We hebben dan ook onder voorwaarde dat ons eigen huis verkocht is, een ander huis gekocht! Zo fijn, ik heb er echt zin in naar dat nieuwe plekje te gaan. Het duurt alleen even, die stomme banken hebben altijd lang nodig om alles rond te maken. Maar het moet wel heel raar lopen als dit nog misgaat.
Nu dus wel extra stress, maar na de verhuizing zal het een heel stuk beter gaan!

Tot zo ver mijn update!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #PTSS

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je