{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vandaag beantwoord ik de 'visite-tag'

Houden jullie van visite? Ik wel. Ik ben een sociaal dier. Hieronder beantwoord ik een aantal vragen over visite.

Afbeelding blog 'Vandaag beantwoord ik de 'visite-tag'' Achtergrond blur afbeelding

1. Onaangekondigd bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken?

Vroeger was ik gek op onaangekondigd bezoek. Toen was mijn leven ook nog een stuk simpeler en had ik niet zo een ingewikkeld strak in elkaar gezette agenda. Tegenwoordig heb ik dan ook liever dat mensen even bellen of appen van te voren. Zo kan ik kijken of ik tijd heb. Eigenlijk best jammer maar met werk, sport, kind en andere activiteiten is het nu even niet anders.

2. Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen?
Het liefst heb ik altijd wat in huis voor mensen. Dus als ik niks heb en ik weet dat er bezoek komt probeer ik wel wat in huis te halen. Nu is op mijn lijn te letten vind ik het wel lastiger. Ik wil namelijk het liefst niks slechts in huis halen maar wat zet je dan neer. Dus soms haal ik dan toch iets in huis wat niet goed is met de hoop dat het bezoek het wel op eet of ik haal niks en zet wat druiven neer. 

3. Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten?
Oh ja, dat vind ik geen probleem. Ik vond het als kind heel jammer als ik niet bij vriendinnetjes kon eten omdat ze het niet hadden ingepland. Bij ons thuis stond altijd een pot eten voor een heel weeshuis op het fornuis en was iedereen welkom. Dit wil ik heel graag zelf ook instant houden. Ik kook meestal ook te veel maar heb ook mijn vriezer vol eten dus ik kan altijd even wat meer groente of een paar aardappels meer erbij maken. Helaas gebeurt het door ons drukke schema niet vaak meer dat mensen mee eten.

4. Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite?
Echt grondig schoonmaken hoeft van mij niet zo maar even de vloer en tafel opruimen vind ik wel prettig. Vroeger interesseerde het mij helemaal niks maar tegenwoordig vind ik het toch erg onverzorgd uitzien en ook een stuk gezelliger als het huis een beetje opgeruimd is.

5. Is jouw huis op dit moment visite proof?
Goed genoeg. Toevallig heb ik vanmiddag visite gehad. Hiervoor heb ik wel even onze eettafel leeg geruimd. Verder ligt er wel nog troep her en der...

6. Rekening houden met kinderen die meekomen?
Nog heb ik niet zo heel veel vrienden met kinderen maar als er een kind mee komt is dat geen probleem. Ik heb zelf een zoontje dus heb meestal wel genoeg kindertroep in huis.

7. Schoenen uit alstublieft?
Ik zelf vind het erg fijn om zonder schoenen in huis te lopen. Mijn man daarin tegen vind het juist fijn om zijn schoenen aan te houden. Dus iedereen mag dit voor zichzelf kiezen.

8. Onverwachts blijven overnachten is geen probleem?
Ik heb op zolder een logeerbed staan. Onverwacht logeren kan wel maar niet te veel mensen want daar heb ik de mogelijkheden niet voor. De bank en een matje zouden evt. nog kunnen maar dan houdt het wel op. Het is verder geen probleem. Zo bleef 2 weken geleden een vriendin slapen omdat ze de laatste trein naar huis gemist had. Geen probleem en juist gezellig als we dan samen de volgende ochtend aan de ontbijttafel zitten.

9. Neem gezellig je hond mee?
Helaas kunnen mensen hun hond niet mee nemen naar ons. We hebben twee katten die dit verschrikkelijk vinden. Anders had ik het geen probleem gevonden. Wel wil ik best even de katten boven opsluiten als het niet anders kan.

10. Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks?
Ik ben gek op bakken en koken dus het liefst zet ik iets zelfgemaakt neer. Sinds Nino heb ik hier alleen niet echt tijd meer voor dus meestal wordt het iets gekocht.

11. Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben?
Doe alsof je thuis bent. Ik verzorg je ook graag als dat je prettig vindt maar verder neem waar je trek in hebt en doe lekker je ding.

12. Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij een afspraak?
Precies op tijd of te vroeg. Ik ben iemand die altijd te vroeg is bij alles, en ja ik weet het dat kan nogal vervelend zijn voor mensen, maar het lukt me niet echt om het te veranderen. Dit gaat dus ook op als het gaat om voorbereiding als er mensen op bezoek komen. Ik ben meestal dus wel 5 a 10 minuten van te voren klaar voor het bezoek. Te laat is dan ook best vervelend want ik zit die tijd te wachten.

13. Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan?
Eerlijk gezegd interesseert het me totaal niet. Al is het meeste bezoek vrouwelijk en blijft de bril meestal omlaag dus vaak gebeurt het niet dat hij omhoog staat.

14. Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen?
Nee hoor, zij zijn te gast. Als ze willen helpen mag dat wel hoor maar het hoeft absoluut niet.

15. Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen?
Tegenwoordig gebeurt dit eigenlijk niet meer. Als ik echt heel moe ben dan zeg ik gewoon dat ik naar bed wil. Maar meestal gaan mensen wel op nette tijden weer weg.

Hoe zijn jullie met visite?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je