{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vanaf welke leeftijd kan je kinderen alleen thuis laten?

Ben jij het er mee eens?

Afbeelding blog 'Vanaf welke leeftijd kan je kinderen alleen thuis laten?'

Het is erg lastig te bepalen wanneer je je kind alleen thuis kan laten blijven. Er kan van alles misgaan toch? En waneer zijn ze verantwoordelijk genoeg? 

Blogger Mique van Thirty Handmade Days heeft hier een oplossing voor. Zij heeft een grafiek gemaakt met richtlijnen vanaf wanneer je kind alleen thuis kan blijven. Ze zegt erbij dat elk land, zelfs elke staat hier eigen regels over heeft en hoopt op deze manier een dialoog tussen ouders op gang te brengen. 

Volgens Mique is de veiligheid van de buurt belangrijk en je moet je afvragen of je kind voldoende op zijn gemak is als hij alleen is. Ook moet je je afvragen hoe gehoorzaam hij is.

Hier vind je de grafiek! 

Hieruit blijkt dat kinderen vanaf 8 jaar alleen thuis gelaten kunnen worden, tot hun 10de mogen ze niet langer dan anderhalf uur alleen thuis zijn. Dit geldt enkel voor de dag en de vroege avond.

Wanneer het kind 11 jaar is verdubbelt dit naar 3 uur. En wanneer het 13 jaar is mag een kind nog langer alleen thuis zijn, maar nooit 's nachts. Wanneer het kind 16 is kan het alleen worden thuisgelaten tot maximaal twee nachten achter elkaar. 

Wat vind jij? Wat is dé leeftijd om kinderen alleen thuis te laten? 

BRON: Woman's Day


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je