{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van musje tot leeuwin

De manier waarop ik verandert ben, vanaf het moment dat ik moeder ben geworden.

Afbeelding blog 'Van musje tot leeuwin' Achtergrond blur afbeelding

Voordat ik moeder werd, was ik een compleet ander persoon.

Ik was vriendelijker, liever, geduldiger en meer onzeker. En nu? Nu ben ik een leeuw.
Niet dat ik nu onvriendelijk, ongeduldig en zeker van mezelf ben, maar wat betreft Logan, ja dan wel. Toen ik alleen nog 'Susan' was, kon ik namelijk niet zo goed opkomen voor mezelf. Ik vroeg me constant af of ik het wel goed deed, of ik er wel goed genoeg uit zag, ik liet veel mensen over me heen lopen. En nu? Als 'Susan' en 'mama' in één, begin ik toch lichtelijk te veranderen.

Vooral wanneer het om Logan gaat, verander ik spontaan in één of andere valse hyëna.
Of het nodig is? Mwha, niet altijd. Het gaat automatisch. Een soort beschermmodus, kom aan hem en je komt aan mij.
Ja, Logan is het leukste, slimste en knapste kind op de wereld, en hij verdient het beste. Heeft hij rust nodig, dan krijgt hij rust en zeg ik afspraken af. Niet leuk? Jammer dan. Huilt hij, dan krijgt hij een knuffel en troost ik hem. Verwen ik hem daarmee? Vast want hij weet precies wanneer hij moet huilen en bij wie, maar ik doe het lekker toch. Waarom? omdat hij dat nodig heeft. Heeft hij midden in de nacht honger? Dan krijgt hij eten. Heeft hij dorst, dan krijgt hij drinken. Logan gaat voor alles en iedereen, ook voor mezelf. Eerst hij, dan wij.

Wat maakt mij daarin een compleet ander persoon zou je denken, dit is toch normaal?
Dat klopt, althans ik vind van wel. Alleen was ik niet zo voordat ik moeder werd. Ik durfde niet mijn eigen pad te volgen, ik trok me meningen van andere mensen aan en maakte me druk als ik iets deed waar een ander op tegen was. Het betekent namelijk niet, dat ik alleen voor Logan op kom, maar ook voor mezelf. Ook ik heb rust nodig en zeg dus afspraken af voor mezelf of zeg nee omdat ik ergens geen zin in heb.

Ik geloof niet dat iedereen het eens is met mijn evolutie van musje naar leeuw, maar het bevalt mij prima. Ik heb geen tijd en energie meer voor halve vriendschappen, mensen die roddelen en liegen, mensen die nooit contact opnemen. Mensen die mij belangrijk vinden blijven wel, en de rest.. stap mijn leeuwenkooi maar uit, want de deur gaat dicht. :-)

Niet alleen voor mezelf is dit beter, maar het is ook het voorbeeld wat ik mee wil geven aan Logan. Respecteren mensen je niet? Praten ze onzin over je? Vinden ze je niet goed genoeg? Eenrichtingsverkeer contacten? Not your circus, not your monkeys. <3 Richt je op wat jou gelukkig maakt, op je eigen dromen, op de mensen die er altijd zijn en behoud je energie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je