{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van kinderwens naar testen in Oostenrijk

2013 - 2014

Afbeelding blog 'Van kinderwens naar testen in Oostenrijk'

Een blog schrijven leek me altijd best wel spannend, totdat ik afgelopen september een aantal mini blogs heb geplaatst op mijn Facebook-pagina over onze dochter met een genetische afwijking op het STXBP1-gen. De leuke reacties die ik daarop heb ontvangen van familie, lieve vrienden en collega’s hebben mij geïnspireerd om het toch ook eens “in het echt” te gaan doen. Hiermee is mijn eerste blog voor Mamaplaats een feit en ik hoop dat jullie mijn blogs leuk vinden om te lezen. En als jullie vragen hebben dan hoop ik dat jullie mij die gewoon stellen. Voordat ik jullie in mijn blogs ga meenemen in de wereld van een moeder met een dochter met deze gen-afwijking neem ik jullie graag eerst mee naar hoe het allemaal begon.

Als klein meisje wist ik al dat ik moeder wilde worden. Lang heb ik gedacht dat ik voor mijn 30e verjaardag die wens in vervulling zou zien gaan. Niets was minder waar, want ik had het zo leuk op mijn werk dat ik me daar eerst wat jaren op heb gestort. Toen ik 30 was ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven, met wie ik toen al 9 jaar een setje vormde. We wilden graag trouwen terwijl we nog met z’n tweeën waren, dus dat deden we dan ook in september 2013.

In december 2013 stopte ik met de pil en tot onze grote verbazing kwamen we er tijdens onze wintersport (wat onze huwelijksreis was) eind januari 2014 achter dat we zwanger waren van ons eerste kindje. De manier waarop we erachter kwamen dat ik zwanger was verliep iets anders dan we in ons hoofd hadden kan ik jullie zeggen. Nietsvermoedend liep ik de apotheek in Oostenrijk binnen om een test te kopen, althans dat dacht ik te gaan doen. Ik kreeg echter een plastic bekertje en instructie waar ik het toilet kon vinden. Bleek dus gewoon dat ze daar in de apotheek de test voor mij gingen doen. Spannend!!! En terwijl ik zat te wachten tot het wekkertje ging achter de balie, zat mijn man nietsvermoedend in de auto te wachten. Doordat ik zelf zo overvallen was door het feit dat ze daar direct gingen testen, heb ik er gewoon niet aan gedacht om hem op te halen. Het wekkertje ging na een aantal minuten en mijn hart begon sneller te kloppen. Het was een positieve test, vertelde de medewerker mij. Super blij en verrast stapte ik weer in de auto en feliciteerde ik mijn lieve man met het feit dat hij papa ging worden. Hoe bijzonder was dat!

De rest van onze wintersport hebben we genoten van het feit dat het, totdat we thuis waren, in ieder geval nog even het geheimpje van ons tweeën was. Terug in Nederland hebben we onze ouders en broers al snel het grote nieuws verteld. Begin februari hadden we onze eerste echo en bleek ik al 5 weken zwanger te zijn. Prenatale screening wilden we niet laten doen (de nipt-test bestond toen overigens nog niet), omdat we van mening waren dat het kindje hoe dan ook welkom was. We waren het er snel over eens dat we bij de 20 weken-echo graag wilden weten of het een jongen of een meisje zou worden. Op mijn verjaardag hadden we deze echo en toen werd duidelijk dat het een meisje was. Stiekem had ik daar ook een beetje op gehoopt……

Mijn zwangerschap verliep heel goed en ik heb nagenoeg geen last gehad van kwaaltjes. Toen ik bijna 30 weken zwanger was had ik wel regelmatig last van harde buiken en ik begon een hogere bloeddruk te krijgen, maar dat was alles. Ik kon het me niet fijner voorstellen dan hoe het ging. Toen ik 36 weken zwanger was, bleek mijn bloeddruk echt wel hoog te zijn. Ik moest vanaf dat moment ongeveer om de dag testen om te zien of er geen zwangerschapsvergiftiging gaande was. Gelukkig was dat niet zo en met 37 weken was mijn bloeddruk weer acceptabel. Een week later nog maar was hij helaas alweer veel te hoog en de verloskundige wilde geen risico nemen en stuurde ons op vrijdagmiddag naar het ziekenhuis, zodat ons meisje geboren kon worden. In mijn volgende blog lezen jullie hoe dat bewuste weekend voor ons is verlopen en heel bijzonder werd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je