{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van jezelf afbijten

Afbeelding blog 'Van jezelf afbijten'

Vorige week noemde iemand mij "asociale hoer" omdat ik van een vriendelijk meisje voor haar mocht afrekenen. Ik ben dan altijd iets te flabbergasted om te reageren, terwijl ik mij er thuis rot om voel. 

Sowieso is het naar als mensen zonder pardon een conclusie trekken en je te "kakken" zetten terwijl er precies niets aan de hand is. In plaats van iets terug te zeggen, bleef ik stil. Mijn hart bonkte wel in mijn keel en ik voelde toch wat boosheid, maar ik heb niets gezegd. Zo sta ik denk ik ook bekend; kan soms slecht tegengas geven. Ruzie maken is niet mijn ding, dus boos word ik dan ook amper. Ook als er dingen zijn die niet eerlijk zijn of die mij niet aan staan. Op werkgebied kan ik dat makkelijker, maar privé is dramatisch haha. Zo heeft mijn vriend in het begin een slechte aan mij gehad, hij had tegengas nodig en ik kroop in mijn cocon. Lekker veilig. Dit heb ik bij hem overigens afgeleerd en word ik soms dus ook gerust eens boos. 

Sommige mensen zijn ook kampioen in inspelen op gevoel: 'op hun manier en wel nu!' ik ben dan zo'n type dat zich in alle bochten probeert te wringen om maar een goede indruk achter te laten en vergeet mijzelf. Bah! 

Dus een voornemen voor volgend jaar: minder op mijn gevoel laten inspelen als het onterecht is. "Loslaten en doorgaan!" ✨ Heb jij al een goed voornemen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je