{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van heerlijke vakantiedagen tot aan opvoedgedoe

Rondreis door Europa

Afbeelding blog 'Van heerlijke vakantiedagen tot aan opvoedgedoe' Achtergrond blur afbeelding

Jaa ik heb weer tijd om even wat van mijn blogs te plaatsen! Schrijf ze altijd al wel stukje voor stukje, maar loop soms een beetje achter met plaatsen dus jullie krijgen ze nu even achter elkaar ?.

Het was de afgelopen dagen heerlijk vertoeven hier. Gelukkig geen noodweer meer gehad haha! Het heeft ons (of eigenlijk vooral Johan) nog wel veel werk gekost, want er waren best wat spullen nat geworden. Die lagen onder de vouwwagen in een tentje, maar die bleek dus niet waterdicht. Nu hebben we onder andere de voortent en de tentstokken maar in de auto gelegd, zodat we geen risico lopen dat ze weer nat worden.

Het lijkt erop dat we nu eindelijk een beetje tot rust en ontspanning komen. Komt deels door de fijne dagen hier maar ook wel omdat we onszelf aardig zijn tegengekomen en nu wat dingen anders doen. Bijvoorbeeld door Noa wat minder strikt aan te pakken en wat vrijer te laten en te volgen in haar gedrag zolang het binnen grenzen is. Oftewel pick your battles ?. Het allemaal ook laten komen zoals het komt en niet willen vasthouden aan ons eigen plan of hoe het móet lopen werkt ook goed (maar vinden we nog erg lastig). Zo hadden we een parkeergarageincident: Toen we ons kaartje betaald hadden en bij de auto waren (wat al redelijk wat tijd gekost had) moest Noa plassen. Uiteraard geen wc in de buurt dus maar even gauw een luier van Hanne aan. Dat duurt en duurde maar en uiteindelijk een mini plas ?. Toen we bij de slagboom aankwamen waren we dus over onze uitrij-tijd heen ?. Ik terug om opnieuw te betalen, was dus €2 voor vier minuten, leest/telt de automaat mijn €1 munt niet ?. Stond ik daar zonder extra geld, woest op de parkeerautomaat. Gelukkig was er een vriendelijke mevrouw die me €1 aanbood waardoor ik alsnog het kaartje kon afrekenen. Nou je (of degene die ons/Mariska een beetje kennen) snapt dus wel hoe gezellig het verder in de auto (en de verdere avond) was. We zouden uit eten gaan maar dat is het niet meer geworden. Dit is dus een mooi voorbeeld van 'de spiegel' die we regelmatig voorgehouden krijgen en wat nu steeds beter gaat. Is deze vakantie toch nog ergens goed voor ?.

Het uit eten hebben we de dag erna goed ingehaald bij een heerlijk TexMex restaurant waar zelfs Hanne gesmuld heeft van de gegrilde groenten. Dit restaurant zat in een groot winkelcentrum dus we hebben nog wat geshopt ook! Noa vond vooral de winkel waar ze alleen maar koekjes verkopen erg leuk en de spelletjes op de vloer ?.

Verder hebben we nog een leuke bergwandeling gemaakt waarbij we met de gondel omhoog gegaan zijn en dan verder de bergen in met een oud treintje.

Onze tocht naar de top (zie volgende steps) was weer met een andere gondel en ook super tof! Erg leuk om een wintersportgebied nou eens helemaal groen te zien.

Naast al deze uitstapjes liggen we vooral lekker veel aan het zwembad, waar beide meiden (en wij ook trouwens) zich enorm vermaken!

Komende dinsdag vertrekken we weer en het wordt toch geen Gardameer. Ons plan is nu om alsnog naar Slovenië te gaan, maar dan de kust. Dit willen we met een tussenstop in de buurt van Venetië doen. Daarna wellicht nog naar Kroatië en dan bijvoorbeeld via het binnenland van Slovenië en Oostenrijk/Duitsland weer terug naar huis. Johan heeft zijn enorme zin in een echte baguette (waar hij het al de hele vakantie over heeft) maar laten varen. Eerst naar Slovenië en dan weer naar Frankrijk (via Frankrijk naar huis was ons oorspronkelijke plan) worden toch iets teveel kilometers, zelfs voor de weken die we nog hebben. Frankrijk doen we wel weer in een 'gewone' zomervakantie. We willen nu toch de iets minder standaard bestemmingen nemen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je