{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van executieveiling naar droomhuis

Afbeelding blog 'Van executieveiling naar droomhuis'

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat wij helaas onze woning moeten verlaten vanwege executie veiling en dat wij aan de bel hebben getrokken bij de woning coöperatie van Zwolle.

Contact woningbouw
Omdat er veel vragen waren omtrent het contact met de woningbouw en de brief die wij naar hen verstuurd hebben zal ik hier een korte toelichting over geven. Inmiddels staan wij al 13 jaar ingeschreven bij de woningbouw, urgentie in de vorm van hoger op de lijst komen was bij ons niet van toepassing. Bij ons ligt het probleem financieel. Boven een bepaald inkomen heb je namelijk geen recht op de sociale huurwoningen maar kom je in de vrije sector terecht. Gezien ons toekomstbeeld is dit verre van ideaal. Melvin is op dit moment werkloos en ik zit in de ziektewet. In de vrije sector huren zou, helemaal met 3 kinderen, financiële problemen gaan opleveren. Wij hebben daarom bij de woningbouw om een uitzondering gevraagd. Namelijk of zij naar ons financiële plaatje willen gaan kijken in de toekomst en niet naar het nu. Op basis daarvan zou ons inkomen namelijk vele malen minder zijn en zouden wij wel recht hebben op de sociale huurwoningen.

Een spannende tijd, het gevoel dat je elke dag zenuwachtig bent en de e-mailtjes blijft verversen in de hoop op een positieve reactie. En toen kwam daar dat ene mailtje, alle woningcorporaties hebben overleg gehad en gezamenlijk is er besloten dat wij, op basis van ons toekomstige inkomen toch in een lagere categorie mogen reageren dan waar we voorheen aanspraak op maakten.


Hoe snel het dan ook opeens kan gaan.
Op maandag krijg je goed nieuws, staat er diezelfde dag nog het perfecte huis aangeboden! We reageren direct en staan op dat moment op nummer 1. En jawel, de volgende dag op het moment van sluiten staan we nog steeds op nummer 1! Wauw, wat een geluk en wat een blijdschap. Wel gepaste blijdschap natuurlijk want jullie weten inmiddels hoe dat bij ons kan gaan! De volgende dag mogen we de woning al bezichtigen en blijkt dit het perfecte huis te zijn. Ieder een eigen slaapkamer, een tuin en alles in keurig nette staat! Moet dit zo zijn? We leveren snel alle papieren in en tekenen het acceptatie formulier. Nu kunnen we alleen nog maar duimen en hopen dat er niet opeens toch iets tussen komt!

Het verlossende telefoontje
Maandag 21 januari, een dag om nooit te vergeten. We krijgen in de middag het verlossende telefoontje met het goede nieuws dat de woning aan ons is toegewezen en we vrijdag de overdracht al kunnen doen! Wat? Zo krijg je te horen dat je je woning moet verlaten vanwege executie veiling en zo hoor je dat je een nieuwe woning hebt!

Nieuwe start
Een nieuwe start, voor velen klinkt dat misschien een beetje zwaar, maar het is wel precies hoe wij dit voelen.
Tot op de dag van vandaag zijn wij onwijs dankbaar en wil ik ook echt mijn trots uitspreken richting mijn partner. Zonder hem was dit nooit gelukt, ondanks de stressvolle en onzekere periode die ons gezin in deze korte tijd doorgemaakt heeft vecht hij voor ons gezin.

Ik heb vaak de vraag gekregen, van mensen in een soortgelijke situatie, hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen. Dit is onder andere ook de inspiratie geweest om deze blog te schrijven. Ik denk dat het belangrijk is om je goed te verdiepen in de wet en regelgeving waar het op dat moment om draait (google, wetten.overheid.nl). Vind je dit lastig kun je je altijd wenden tot het juridisch loket, zij kunnen je ook verder op weg helpen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste persoon binnen de verschillende organisaties en bedrijven te vinden. Wij hebben hierbij de algemene inbox van de organisatie in de cc meegenomen, als in ‘’je weet maar nooit’’. Het persoonlijke contact vonden wij ook erg belangrijk, zo kun je naar ons idee nog beter je verhaal en de ernst van de situatie benadrukken. Daarnaast is een heldere brief met feiten natuurlijk een van de belangrijkste; grote kans dat jou brief intern besproken gaat worden en dan wil je zoveel mogelijk onduidelijkheden wegnemen zodat de besluitvorming te rechtvaardigen is.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips, maar ik hoor zeker ook graag als jullie nog vragen hebben.

In mijn volgende blog vertel ik jullie graag over onze verhuizing en eerste tijd in onze nieuwe woning, ons echte grote mensenhuis.

Liefs,

Marisa

https://www.instagram.com/p/BtWYu9RF0hc/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je