Snap
  • Mama
  • Gezond

Van de trap vallen.. geen aanrader!

een paar gekneusde ribben en een gebroken stuitje.. zie je dan maar eens te redden met een baby van 6 maand en nog 3 kinderen.

Ik schiet keihard in de lach als er iemand valt, of dat nou hard of zacht is. Een kind of een bejaarde. Met of zonder bloed, mij kun je opvegen als er iemand op de grond ligt. Kleine troost voor alle mensen die ik ooit heb uitgelachen, ik lach blijkbaar dus ook om mijzelf.

Afgelopen weekend gleed ik zelf van de trap. Ondanks de pijn door het ongelukkige terecht komen moest ik zo hard lachen dat het nog meer pijn deed. Die avond heb ik geen spier meer bewogen, zo’n pijn.

Wat blijkt, stuitje gebroken en een paar gekneusde ribben.

Ja, dat doet pijn. Bij werkelijk alles wat je doet. De enige (bijna) pijnvrije houding is plat op mijn buik. Maar ja, zo kan ik mijn kinderen niet verzorgen. Zo blij trouwens dat de oudste twee zichzelf prima kunnen redden! Het huishouden krijg ik liggend niet gedaan. Snel naar de wc met een peuter lukt niet. Een huilende baby in slaap wiegen krijg ik niet voor elkaar. Gelukkig kan hij zichzelf prima in een paar minuten in slaap huilen. Een baby in bad doen.. nee, lukt niet. De anderen in en uit bad of de douche doen.. Nee, te pijnlijk. De simpelste dingen worden een uitdaging. De weg naar de peuterspeelzaal is zo lang nu! Maar vooruit.. ik ben een paar dagen verder. Ik kan waggelen. Al waggelend kan ik aardappelen schillen, de bovenste la van de vaatwasser uitpakken. Maar na een iets te fanatieke actie lig ik weer een poosje plat. Als iets niet te hoog ligt kan ik er prima bij. De commode heeft een perfecte hoogte om mij te redden met de baby. Ik pruts net zo lang door tot ik de jongste in de wipper heb zodat ik hem met wipper en al naar de bank kan slepen en hem dan liggend zijn fruit of groente kan geven. Na hier en daar een aanpassing kom ik er wel. Het is nu wel weer pijnlijk duidelijk dat ik niks anders doe dan achter de konten van die lieve kinderen van mij opruim. Dat ze veel te veel was produceren. Dat het woord ‘MAMA’ al klinkt voordat ze mij eigenlijk nodig zijn. Ze roepen het gewoon even voor het geval ze zelf moeten zoeken naar het vermiste speelgoed of iets dergelijks.. Nu moet ik me nog zien te vermaken het grootste deel van de dag dat ik zielig lig te zijn.. Saai!

7 jaar geleden

Ohhhnooooo!... ik heb precies hetzelfde gehad toen mijn kleine meid bijna 1 jaar was.... ik voel bij het lezen van je blogje weer de pijn opkomen.... je kunt niet eens zitten, niet zonder pijn je kind van de vloer optillen of uit bedje halen.... en weet je wat het ergste is....het gaat heel lang duren totdat je van de pijn af bent....het heeft bij mij 1,5 jaar geduurd!.... ik heb zelfs daarna nog behoorlijk wat fysiotherapiesessie's gehad omdat ik al die tijd op een andere manier ben gaan zitten en staan waardoor ik weer andere klachten kreeg. Ik had zelfs een speciale kussen mee naar m'n werk om fatsoenlijk op een bureaustoel te kunnen zitten...ik wens je echt veel sterkte!! en hoop dat het niet zo lang gaat duren als bij mij het geval was!!

7 jaar geleden

Heel herkenbaar! Ik ben 24 dec 2015 van de trap gevallen samen met mn dochter. Zij had gelukkig niks doordat ik haar stevig omarmde tijdens de val maar ik brak de val volledig. Gevolg ook gekneusde ribben en mn stuit is verschoven! De pijn is niet te beschrijven,maar nu 5 maanden verder en heel veel fysio behandelingen (bindweesel rondom los masseren) en 2 inwendige behandelingen van een osteopaat gaat het beter. De pijn is dragelijk,kan er mee leven,maar nog niet volledig weg. Ik kan niet op een te harde stoel zitten,nog niet fietsen (zadel erg pijnlijk). Heel veel sterkte de komende tijd en het komt echt goed maar kan lang duren!

7 jaar geleden

Heel herkenbaar zelf toen ik 21 weken zwanger was van mijn 2 ling nu 6 maand een vaas laten vallen en die is dwars door mijn enkel gegaan toen geen pijn maar ja alles was doorgesneden toen moest ik geopereerd worden maar dat mocht niet vanwege zwangerschap te groot risico dus geopereerd terwijl ik er gewoon bij was met een hele lichte plaatselijk verdoving en toen 4 maand gips gehad om heel been niet echt heel makelijk met een zwangerschap van een 2 ling en een meisje van 1.5 jaar en geen pijnstilling mogen hebben alleen heel af en toe paracetamol pffff maar wens je heel veel sterkte komt vast helemaal goed. Ik loop nu gelukkig weer redelijk

7 jaar geleden

oeps das heftig.