{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van alles wat

Even m'n hart luchten..

Afbeelding blog 'Van alles wat ' Achtergrond blur afbeelding

Altijd wist ik, dat ik jong moeder wilde worden, vroeger was ik altijd al bezig met poppen en ik koos na mijn vmbo natuurlijk ook voor een kind gerichte opleiding. 

Maar dat het moederschap zo mooi en bijzonder zou zijn, had ik mij van tevoren niet kunnen bedenken.. 

Natuurlijk is het soms "zwaar" en baal je wel eens dat je niet zomaar even dit of niet zomaar even dat kunt.. Maar als je dan beseft dat je het grootste geluk op aarde hebt, maakt alles eromheen helemaal niks meer uit. 

Nu ons zoontje begint met, loveyou mama, hou van jou.. Voor altijd! Zijn dat zulke smelt momentjes en besef ik mij des te meer dat je hier echt van moet genieten, dat dit iets zo bijzonders is

 Dat dit niet voor iedereen weggelegd is, dat is zo oneerlijk in de wereld, je gunt iedereen met een kinderwens dit geluk. Helaas gaat dat soms anders.. Of hebben mensen een gezond kindje die opeens iets krijgt.. 

Vanmiddag keek ik een programma over zieke kindjes die in Vila pardoes verblijven, kindjes die ongeneeslijk ziek zijn.. Dit is vreselijk en wil je eigenlijk niet bij stil staan maar het is wel de keiharde wereld waarin we leven, het kan iedereen zomaar overkomen.. Zoveel respect voor die kindjes en de ouders. 

Waar ik als Moeder soms erg tegen aan loop is de meningen van anderen.. Of de jaloerse blikken..

Iedereen doet het op zijn eigen manier, ieder kind is anders, heeft dus ook een andere aanpak nodig, dat moeten we van elkaar accepteren en respecteren.

Ons zoontje vindt soms dingen spannend ( precies mij van vroeger) ik durfde visite niet eens een hand te geven als ze jarig waren. Maar de meningen die daar dan van komen of de ogen die je in je rug voelt prikken als ze over je (kind) praten.. Dat is frustrerend. En meestal is het afgunst of jaloezie, soms doordat ze zelf een kinderwens hebben maar nog geen kind hebben of om andere redenen.. Laatst zei iemand tegen mij, je moet blij zijn dat je kind niet meteen zo vrij is en je hem overal Achter laat en hij meteen maar op iedereen af stapt, toen dacht ik, ja dat ben ik ook! Heel blij zelfs.. Mijn kind springt niet in zeven sloten tegelijk. (soms wel in bepaalde situaties waarin hij zich echt veilig en vertrouwd voelt) 

Gelukkig hebben wij een prachtig en makkelijk jongetje, die altijd heerlijk speelt, veel buiten is, overal mee heen wil, altijd vrolijk en sociaal. Dat vind ik dan veel belangrijker dan een kind die vrij is en overal maar meteen gaat spelen en niet meer om kijkt naar zijn papa of mama. 

En bijna iedereen in mijn omgeving denkt hier net zo over, je hebt alleen altijd een aantal mensen die denken dat ze er meer verstand van hebben dan jij zelf, terwijl die mensen niet eens zelf mama zijn of überhaupt verstand hebben van kinderen, makkelijk zeggen is dat dan.. 

Gauw wordt er dan gezegd dat kindje is verwend of die wordt niet opgevoed etc etc.. 

Ik hoop dat mensen elkaar wat meer in waarde laten, en geen dingen gaan bepalen voor andere ouders, helemaal niet als je zelf geen mama bent en die moeder gevoelens niet kent, kan je er geen oordeel over geven. Ik denk nu ene oor in, andere oor uit, ik weet vaak dat het uit jaloezie ontstaat en eigenlijk is dat alleen maar heel zielig voor diegene. 


  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #mama, #trotse

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je