Snap
  • Mama
  • Voeding

Valentijn aardbei choco liefde

Een lekker en makkelijk "Recept" gegarandeerd smullen! En perfect voor een romantisch avondje ; -)

Wat heb je nodig:

  1. Aardbeien 
  2. Chocolade naar eigen keuze.. (voorkeur gaat uit naar een massieve reep kan eventueel ook met kleine hazelnootstukjes)
  3. Witte basterdsuiker  1 theelepel 
  4. Kaneelsuiker 1/5 theelepel
  5. "Verse" Slagroom- room
  6. 2 steelpannetjes die op elkaar rusten ( de onderste dus net ietsjes groter dan de bovenste) of een magnetron bakje
  7. Water
  8. Spatel
  9. Mixer of schaal met een garde
  10. Bakpapier 

Was als eerste je handen... was de aardbeien schoon en dep ze droog met keukenpapier of laat ze goed uitlekken.

Doe water in het onderste steelpannetje en zet dit op het fornuis, zet het andere steelpannetje er boven op en doe daar de gebroken chocoladereep stukjes in. 

《Heb je geen zin om pannen te gebruiken?.. dan kan je de chocolade stukjes ook in een magnetron bakje doen en ongeveer 20 a 30 seconden opwarmen in de magnetron... let wel op dat je chocolade dan sneller kan afkoelen dus misschien moet je hem dan tussentijds weer opwarmen..》

Leg op een plat bord een stuk bakpapier...

Als de chocolade helemaal gesmolten is zet je het fornuis uit. Pak de aardbeien bij het kroontje vast en dip/rol de aardbeien door de chocolade.

leg ze dan op het bord met het bakpapier. Plaats het bord met de aardbeien in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.

(Ik heb gekozen voor 2 soorten chocolade) 

Klop nu de slagroom met de mixer/garde luchtig... is de slagroom goed voeg dan de witte basterdsuiker en de Kaneelsuiker toe en roer de slagroom nog een paar slagen rustig door met de spatel,  zodat de suiker word opgenomen door de slagroom. 

(Deze mixer is bijna een fossiel maar doet het nog geweldig hij was van mijn moeder..was een van de eerste huishoudelijke apparatuur die ze had gekocht! Nostalgie ;-)....)

(Kaneelsuiker half theelepeltje)

( witte basterdsuiker 1 theelepel )

Zet dan de slagroom nog even ongeveer 15 minuten afgedekt in de koelkast.

Is de chocolade uitgehard en heeft je slagroom gerust? Leg dan je aardbeien leuk op een bordje.. doe de slagroom in een schaaltje (doe eventueel nog lekker ander fruit in een schaaltje...) lekker drankje er eventueel nog bij kaarsjes aan... op en top romantisch!!