Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vakantietip: Zakynthos (Griekenland)

Kunnen jullie ook niet wachten op het mooie zomerweer? In augustus 2014 ben ik samen met mijn vriend naar Zakynthos geweest.

Wat een prachtig Grieks eiland is dat zeg! Geweldig.

De stranden zijn wit, de zee is helder blauw en het weer op het eiland is perfect. Zakynthos staat bekend om de schildpadden die ’s nachts op de stranden liggen te slapen en overdag in de zee zwemmen. De schildpadden kan je op verschillende bootjes bewonderen en fotograferen. Ook de olijfbomen die op het hele eiland te zien zijn leveren een grote bijdrage aan de inkomsten door het maken van olijfolie.

Wij zaten in een appartementje in Laganas, gelegen aan het strand inclusief zwembad en zijn elke dag op pad geweest. Je kon overal in Laganas quads huren en het hele eiland over crossen, wat was dat heerlijk! Er waren bepaalde spots waar iedereen naar toe kwam om de zonsondergang te zien, overal waren prachtige strandtentjes en restaurantjes waar je voor een klein prijsje de lekkerste Griekse maaltijden voorgeschoteld kreeg.

Ook het bekende shipwrek (zie foto boven) is een echte aanrader. En nee het is geen plaatje, maar zo ziet de zee er daar echt uit! Ik heb volgens mij nog nooit zo’n fijne vakantie gehad. Zakynthos is ontzettend aan te raden, een eiland voor jong en oud, niet te groot en niet te klein. Er is genoeg te doen, maar mocht je alleen willen relaxen dan is dat ook mogelijk.

Weten jullie al waar je aankomende zomer heen gaat? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten in een reactie :-).

 

Foto's Zakynthos:

 

 

9 jaar geleden

Wauw prachtig, die gaat op ons lijstje voor in de toekomst! Dit jaar lekker baar Frankrijk met de kids, op een camping heerlijk! Vond dat vroeger als kind echt geweldig, hopelijk ervaren onze kids dat ook zo!!

9 jaar geleden

Wij zijn ook een paar keer in Laganas geweest en het is daar inderdaad prachtig!

9 jaar geleden

Wow, ontzettend mooie foto's. Mijn zus is al bijna de hele wereld rond dus Griekenland ook geweest. Ik wildit jaar zo graag weer naar Curaçao met mijn dochtertje maar met de nieuwe mug waarvan je erg ziek word en met mijn chronische ziekte zie ik ervanaf. Hopelijk word het samen met oma onze afgelaste bootreis van Engeland naar Schotland of een heerlijke weekendje naar een wellness centrum ergens in Nederland.